Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.09.15. 16:25 emmausz

Találkozások 3+1. Mai ima

Reggel négy ismerőssel futottunk össze a misén. Mica és Elvira felismerték jezsuitának készülő bogártársukat, aki most indul a noviciátusba. (Én meg az utolsókat rúgom a rendnél. Feltehetőleg jövőre megszűnik a státuszom, marad a nyugger állapot.) Kelet és Nyugat. Indulás és megérkezés, elkezdés és abbahagyás.
Bemenvén a templomba további három ismerősbe botlottam.
Egyiknek a lánya hegedül, nem is akárhogyan,
a másik maga hegedült, nem is akárhogyan,
harmadikuk pedig szintén a jezsuitáknál dolgozott civilként.
Már nincs ott.
Még annyira sem, mint én, aki szintén alig (félállású távmunkás).
Magyarország kis ország, hogyne találkoznának benne sűrűbben-ritkábban az ismerősök.
Nos, ennyit akartam mondani a találkozásokról, de még nincs vége.
Lementem a Duna-partra, mert ott jó a levegő, és néha szerencsém van szépséges képeket exponálni.
Ma is így történt.
Jó tíz képpel a gépemben bandukolok visszafelé, amikor egy autó jobbra kívánván kanyarodni, kivártam.
Az a pap ült a sofőrülésen, akiért imádkozni szoktam, amikor el nem felejtem.  
Egy rövid sóhajt utánaeresztettem, ha már egyszer így összehozott bennünket a Gondviselés. Azért persze a többieket is áldja meg az Isten, akikért nem az én fő reszortom az imában való megemlékezés.
***
Deske tegnap két szociofotót tett a blogjára. A mellé tett mondatok a szociográfus korrektségével és lakonikusan így szólnak. Az én ágyam. És mellette a heverőfotója, ahogy kell. És egy másik mondat: Az ő ágya. Az ő egy csöves, akinek vegyes textíliákból összerótt fészkéről szintén mellékel egy képet.
Pontos, lakonikus és velős.
Elgondolkoztató.
***
Reggel: kétféle törött, kétféle ovális, kétféle kerek.
Délben:: két és fél fehér, egy piros.
Este: Kétféle hosszúkás, kétféle kerek.
Desszert: Tensiomin szükség szerint.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr245169077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása