Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.12.06. 07:48 emmausz

Czuczor-emlékkonferencia a Várban

Ma önként és dalolva elmegyek egy nyelvészeti konferenciára, amely estig tart. Koraestétől Szabó Ferivel, Tücsivel és még néhány valakivel pizzázni megyünk. Csak valamikor az esti órákban 8-9 felé keveredek haza. Az ülésszak a várban lesz, Czuczor-emlékülés, aki Fogarasival kettesben kb. 150 éve összerakták a magyar nyelv szótárát, kifejtve benne, hogy a magyar gyöknyelv, amennyiben szógyökökre építkezik s sokoldalúan toldalékolja ezeket. Kicsit hosszú a téma ahhoz, hogy itt kifejtsem. Mindenesetre érdeklődéssel nézek a konferencia elé. Akik ismernek, tudják, hogy nem igazán szoktam magamtól ilyesmiken részt venni. Az én műfajom a rövid megfogalmazásoké, a lényegre való törekvésé, ezúttal mégis ott akarok lenni.  A szavak az enyémek, szoktam mondani, s talán nem véletlenül. Érdekel, honnan jönnek, mivé lesznek, mura alkalmasak, s szívesen rácsodálkozom roppant gazdagságukra.
Itt van pl. a törekvés szó. Valóságos szóbokor alapja. Tör, törtet, törekedik, tördel, tördös, töröget, tördeli a kezét, tört, tizedesdtört, törtött, törekvés, törődés, stb.
Így tehát ma nem leszek elérhető. Ezt azoknak írom, akik telefonon kívánnak gratulálni. Mint ismeretes, mobilom nincs, és nem is vágyom rá, hogy legyen. Így sok információtól elesek, és sok szabadságot ad, hogy nem kell cipelnem egy ketyerét éjjel-nappal, s ugrásra készen várni, hogy tetszőleges időpontokban bárki, bármilyen ügyben, bármilyen megfontolásból rám csörgessen. Ne haragudjon meg ezért senki rám, mint ahogy én is törekszem mindenkit megérteni (s így csakugyan majdnem mindenkit), aki mobillal él.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr225169174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása