Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.01.31. 11:12 emmausz

MESE ÉS VALÓSÁG

Mese:
A munkanélküli WC-tisztítónak jelentkezik a Microsoft-hoz. A részlegigazgató állásinterjúra hívja, melynek a végeztével ezt mondja: – Fel van véve, kérem, adja meg az e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a munkaszerződését.
A munkanélküli szégyenkezve vallja be, hogy számítógépe sincs, nemhogy e-mail címe.
A góré válasza: – Ha nincs e-mail címe, akkor Ön virtuálisan nem létezik. Ha pedig nem létezik, akkor nem dolgozhat nálunk.
A férfi elkeseredetten távozik. Az utolsó 10 dollárján vesz 10 kg epret, és elkezd vele házalni. Két óra alatt megtérül a befektetése, termel 40 dollár hasznot, és ezt megismétli aznap még 3-szor.
Rájön, hogy nem is rossz biznisz ez. Másnap korán kel, és 4-szer vesz epret. Majd később már vesz egy mopedet, aztán egy furgont, végül komoly céget épít ki.
Öt év múlva az USA egyik legnagyobb csemegeáru-raktára az övé.
Elkezd a jövőjével is foglalkozni. Nyugdíjbiztosítást akar kötni. Talál egy jó ajánlatot, tárgyal a biztosítóügynökkel, aki a tárgyalás végén kéri a pasi e-mail címét.
– Sajnos nincs – válaszolja a férfi.
– Ez hihetetlen! – csodálkozik az ügynök. Ekkora birodalmat épített öt év alatt, és nincs e-mail címe?  Most képzelje el, mi lenne, ha volna?
Mire a pasi: – WC-tisztító volnék a MS-nál.
1. tanulság: Lehet élni internet nélkül is!
2. tanulság: Ha nincs PC-d, de sokat dolgozol, akár milliomos is lehet belőled.
3. tanulság: Ezt a történetet interneten kaptad. Tehát közelebb állsz a WC-tisztításhoz, mint a milliókhoz.
PS.: Kérlek, ne reagálj a mesémre, mert elmentem epret venni!
Eddig a mese.            
És most akkor a valóság:
Hogy mit ér a valóságos és mit a virtuális valami, arra egy konkrét mai példa.
Visszaviszed a sörösüvegeket. A visszaváltó automata megforgatja, és visszadobja.
Miért?
Lemostad, vagy lepergett róla a rosszul ragasztott vonalkód.
Hiába van üveged, az nem számít, csak a vonalkód.
Már csak az a kérdés, ha volna bőségesen vonalkódod,
bevenné-e a gép, és a papírfecnikért kiperkálná-e darabonként a betétdíjat?
Ha igen, elég gyorsan te is milliomos lehetsz. Bár lehetne több eszed is annál, mint hogy ilyesmire törekedjél!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr995169234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_11533 2011.01.31. 11:14:51

E-mail QQ-tól: Szia Mick! Hát igen, elég bosszantó, ha az embernek elveszik a pénzét betétdíjra és visszaadni nem akarják... Megnyugtatlak, akkor sem fizetne, ha lenne sok fecnid! Velem már előfordult, hogy kiírta a gép, hogy nem elég nehéz az üveg. Nem én gyártottam....A lényeg: Te mindig rosszul jársz, a bolt jól, csakúgy, mint a bankok, kaszálnak, ahol lehet. QQ

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2011.01.31. 11:19:09

Az előző komment emailen érkezett, innen van, hogy az én nevemen került a kommentek közé. Milyen csalódás. Nincs esélyem az elgazdagodásra. Hála Istennek!
süti beállítások módosítása