Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.04.18. 10:19 emmausz

„Elmúlt a pillanat, és én élek…”

Igen.
Korareggel indultam a szokásos vérvételre.
Ha nálam lett volna fényképezőgépem,
ha félreállok a kocsival,
hatalmas fotó készülhetett volna arról a ködről, mely csak az Aranyhegyi-patakban ült meg, sehol másutt. Még a nap is pislákolt, megfürdetve a pázsitot a patak szélén. Jól mutatta volna, hogy a köd a mélyedéseket szereti, jelen esetben a patak teknőjében terpeszkedett, gomolygott.
De hát miért is vinném a gépet, ha egyszer a laborba készülődöm? A kérdés költői, megvallom – egyben szamárság is –, mert a válasz a fentiekben található. Éppen azért kell mindenhova cipelni, mert a téma nem vár, egyszeri és hamar elillan. Volt rá eset, hogy mire beállítottam a témához a gépet, megváltoztak a fényviszonyok, és nem tértek vissza a maguk gyönyörű egyszeriségükben.
Meg kell jegyeznem, túl korán érkeztem a kórházi laborba. Még csak azok voltak jelen, akik messziről jönnek, és nem áll módjukban megválogatni, hogy mikor induljanak: a menetrendhez kell alkalmazkodniuk. Na akadt egy protekciós is közöttünk.
Egyszer csak dolga végezetten jön kifele. Kérdi tőle egy idős dáma: elkezdődött már a vérvétel? Mire a kérdezett úr: Még nem, csak engem „behívtak”.
Pontosan fogalmazott: persze, hogy behívták. Hiszen valakinek a valakije lehetett, ezt később csókkal árulta el. Ugyanis a kötelező öt perc leteltével abbahagyta a tampon sebre szorítását, a rendelőből kijövő asszisztensnek nagy puszit nyomott az arcára. „Boldog őse, rokona vagy ismerőse” lehetett.
Addigra vagy tizenketten összejöttünk, mire kirakták a plasztik-sorszámokat a szokott helyükre. Mindenki igyekezett egyet megkaparintani, lehetőleg egy alacsonyabb sorszámú tikettet.
Nem tetszik nekem ez a gyakorlat.
Szerintem ruhatári jegyeket kellene kitenni, melyből egyet-egyet érkezési sorrendben letépnének a páciensek, majd ebben a sorrendben vennének egyet az utóbb kirakott sorszámokból. Tudtátok követni?
Most pedig még egy képet kiteszek a régmúlt családi fotókból, hogy érzékeltessem, amit 1986-ról írtam abba a bizonyos másik, közös blogba. A fotón Miklós fiam látható, aki „az út mellett, mind meglocsolja a füvet…”  
Bizony, szerencsés szimbiózisban éltünk én, a fiú és a folyton szomjas gyep, merthogy rólam levette a locsolás gondját, a fű pedig hálásan fogadta az életet jelentő folyadékot.


2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr85169333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_5026 2011.04.18. 15:21:32

Hahh, itt meg egy jóképű fiatalember! :)

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2011.04.18. 15:33:28

Csakugyan! Most lesz 27. Tavaly volt az esküvője. Itt még nem egyértelmű, hogy olyan szociológus a tekintete.
süti beállítások módosítása