Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.08.07. 20:19 emmausz

Ha vasárnap, akkor keresztelő

Vibrál a levegő.
Igen labilis az időjárás.   
Senki  nem tud semmit, főleg a meteorológusok nem. Olyan hideg-meleg, száraz, fülledt időjárást jósolnak nagy zuhékkal, már ahol esni fog. Nálunk több kísérlet után néhány csepp nedvességet csavart ki magából egy felhő, hogy aztán elcsendesüljön az is. Bent terítettünk meg az agapéra, mert hátha…
Volt ma minden. Összecsattanás, békülés, feszültség, munka, ebéd, szállítás, érkezés, találkozás, és aztán tényleg mise keretében keresztelő. Harmincéves távlatból egy spirituálé eléneklése. Mégsem ezen hatódtam meg. Hanem azon, hogy Telbisz Kati, aki Lyonban partitát játszott Éva esküvőjén, mos találkozik vele újra, hozza a hegedűjét és újra egy szépséges darabot játszik áldozás közben, végig, ameddig az csak tart.
Majd levonulás a terembe. Az igen vegyes összetételű és különféle korosztályokhoz tartozók próbáltak szóba elegyedni egymással. Flórácskát szeretgették, eddegéltek, iddogáltak, utóbb nekem még az is eszembe jutott, hogy a kellemes dögmelegben 50 jégkrém vár a fagyasztóban elfogyasztásra. Mind gazdára talált. Ez hitelesíti az előbb írottakat. Csakugyan párás hőség volt ma délután.
Alighanem afféle vihar előtti csend. Mert most, amikor e sorokat írom, vastag esőfelhők gyülekeznek szép szorgalmasan az égen.
Akik ott voltak, jól érezhették magukat, akik nem tudtak eljönni, néhány gyenge fotó fogja őket némileg kárpótolni. Ugyanis itthon vettem észre, hogy az egyik csavart elállította valaki, és az a valaki feltehetőleg én voltam.
Még ide kívánkozik, hogy már megint benne felejtettem az indítókulcsot a kocsiban, s becsaptam az ajtókat. Miklós kiszáll, akarom figyelmeztetni, hogy be ne vágja az ajtót, de már későn. Mondom most aztán megvárhatjuk, míg Micától meg nem kapjuk a másodkulcsot. Azért megpróbáltam az ő ajtaját. Nyitva volt. Szerencsére. Miki nem ismerte a zárás technikáját, csak becsapta az ő oldalán az ajtót.
Meg voltam mentve.
És az indítókulcs is.
Örömmel magamhoz vettem.
Akik nem tudtak eljönni: Mica a Szigetfesztivál okozta kikerülhetetlen munkái miatt, s Zsuzsa, aki örömmel jelenti a kórházból, hogy Blanka már jókedvűen és szívesen eszik újra. Zs. mesélte, hogy már tegnap délután jó hírrel fogadta az orvos őket. Jó lett az egyik vizsgálati eredmény. Mire Blanka vidáman: Hurrá, mi győztünk!
Éljen, éljen, éljen, éljen soká!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr935169474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása