Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.11.12. 14:41 emmausz

Utolsó idők

– Krisztus óta éljük az úgynevezett utolsó időket.
– Vannak, akik az azték naptárra hivatkozva állítják, hogy 1012. dec. 23-án lesz a világ vége. – Vannak azután olyanok is, akik nem hiszik el ezt az elképzelést. Bizonyság. Ma láttam a Szombathelyi 2012-es kalendáriumot, és ebben 2012. dec. 23. után szabályosan folyik a napok felsorolása. Ha az aztékoknak hinnének, akkor 23-a után üres sorok maradnának, esetleg azzal a felirattal találkozna a kedves olvasó: VILÁGVÉGE.
De nem. Nincs ilyen felirat. Nem is lehet, mert az egyház kezdetektől fogva hirdeti Jézus kinyilatkoztatását, aki elmondta: Hogy mikor jön el a vég, azt senki se tudja, még maga a Mester sem, mert az Atya fenntartotta magának ennek az ismeretét. Egyedül ő tudja, meddig kívánja létben tartani a világot.
Mindez azért is foglalkoztat, mert a kezembe került egy könyv, melyet téglának neveztem el, olyan vastag, hogy leginkább csakugyan egy téglára hasonlít. Nos ez a könyv a máriás papi lelkiség alapkönyve. Egy Gobbi nevű papnak szóló magánkinyilatkoztatás-sorozatot tartalmaz. A kötet címe: A papokhoz, Szűzanyánk kedves fiaihoz. (Utalás ez arra, amit a Keresztrefeszített hagyott meg János apostolnak: Íme, a te anyád!)
Maga a kötet sok érdekességet tartalmaz. (Nem is tudom, miért olvasom, én nem vagyok a klérus tagja.)
Utalásokat Fatimára. (Ha az ott elhangzó üzenetet a világ magáénak tudta volna, igen sok kegyetlenségtől szabadult volna meg.)
Utalásokat arra, hogy a pápát saját körei méltatlanul kritizálják, széthúznak, saját karrierjük után lihegnek. Ez a pápa VI. Pál.
A szöveg utal VI. Pál közeli halálára, I. János Pál rövid pápaságára, II. János Pál áldásos működésére, műveinek mindent bevilágító voltára. (Mária saját neveltjének tekinti K. Wojtylát, akinek a jelmondata csakugyan ez volt: Totus tuus. [Egészen a Tiéd]).
Engem mindig zavart, hogy Medjugorjében a jelenés asszonya miért imádkozza az üdvözlégyet a látnokokkal. A könyvből kiderül, hogy már Lourdes-ban is együtt imádkozta Bernadette-tel. Így tanítgatta az „olvasó”-ra a kicsi lánykát. Úgy látszik, igazi farizeus vagyok, hiszen  azon gondolkoztam: miért mondaná Mária azt, hogy Üdvöz légy, Mária...
Hát pedagógiai céllal.
Az is kiderült a könyvből, hogy nagy harc folyik a lelkek feletti uralomért. Ennek a jegyében kereste meg Mária Stefano Gobbit, hogy létrehozzon a tekintélyes és nagy karriert befutott főpapság mellett egy olyan erős csapatot, mely alázatos, egyszerű, tiszta és kellőképpen ismeretlen, visszahúzódó papok közössége, akiket egy cél vezérel, szeretetet vinni környezetükbe. Ez az ő csapata, mely erősebb hatalom minden evilági hívságon alapuló hatalomnál, s ütőképesebb is az elvilágiasodott többieknél.
Olvasom még, hogy a szovjet mintájú ateizmus volt az apokalipszis sárkánya, mely „farkával lesöpörte az ég csillagainak egyharmadát, és a földre szórta”. (Jel 12,4)  
Eddig ez derült ki a könyv közel harmadának az elolvasása alapján.
Három megjegyzést fűzök az előzőekhez.
1. Nem nekem íródott a könyv, hanem a máriás papi lelkiség papjainak. Én csak belekíváncsiskodtam.
2. A magánkinyilatkoztatások nem tartoznak az egyház hivatalos tanításához. Merthogy a kinyilatkoztatás 2000 éve lezárult. Így ha nincsenek összhangban az egyház hivatalos tanításával, hanem újat mondanak, akkor biztosan eretnekségek.
3. A magánkinyilatkoztatásokat 1975 és 1995 között kapta Gobbi páter.
Azóta eltelt még 16 év.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr125169504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása