Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.02.09. 09:22 emmausz

Boldog vagyok

Tegnap két kérdésre vártam választ, két elég fontos ügy rendeződésére. (Please wait!)
Az egyik: milyen állapotban érkezik haza unokánk a kórházból, aki elesettsége folytán nem akart vagy nem tudott táplálkozni. (Kiderült, hogy érzékeny a tejfehérjére.)
A kórházban, gondolom helyes diagnózist állapítottak fel, mert látványosan elindult a fejlődés-gyarapodás útján. (Tegnap reggel érte miséztek a Belvárosban.) Különféle jótét lelkek ellátták egyebekben mindenféle segédeszközökkel, sterilizálóval, melegen tartóval, mérleggel. Némelyik szerkentyű akkuval működik. Sikerült négy olyan cerka-akkut összeszedni, amelyik szóra bírta a most fontos készüléket. Ma reggel még vettem egy négyes akkugarnitúrát, hogy a használat folyamatosságában ne legyen fennakadás. Ezek most töltőn. Viszont ugyancsak reggel eredménnyel visszavittem egy viszonylag drága cuccot, amelyből kettőt lett (sterilező, egyet vettek, egyet kölcsön kaptak). Ezeken kívül, elkezdtem fotózni a kis aranyost, de az eddigi képek nem hozzák azt a szépséget, amelyet látok benne. Majd még próbálkozom. Levike rendesen átrendezte életünket. Egyelőre Luci (nászasszonyunk) áll helyt és Mica, akik segédkeznek éjt nappallá téve a rendszeres étkeztetésben.
A második kemény kihívásról: Tegnap rám telefonált a számítógép szerviz, hogy nem tudják megmenteni a winchesteremen lévő anyagot, bár még próbálkoznak.
Kértem, hogy próbálkozzanak, s a folytatást ma megbeszéljük. A lényeg, hogy a közelmúltban több mint száz oldalon összefoglaltam életemet, hogy valamiféle képet hagyjak magamról, elődeinkről, családunkról valamennyi gyermekemnek, hogy ha érdekelné őket, hogy „hogy is volt az akkor régen”, megismerjék azt a világot, amelyik a miénk volt, s azt, ahogyan a világra néztünk. Benne a családfa fellelhető része stb. Nos, ez elveszett, ha minden igaz – gondoltam. Még megjegyeztem, hogy nem vagyok hajlandó újra nekifogni éveim értékeléséhez. Kérdezzen ki-ki, amire kíváncsi, és amíg élek, elmondom, mik történtek velem életemben. Tehát fájó, de beletörődő szívvel mondtam le róla, hogy visszaemlékezéseimmel valaha is megajándékozhatom utódaimat, de elfogadtam azzal, hogy ha lehet, áldozatképpen fogadja el tőlem Isten, csak Leventét áldja meg kiteljesülő élettel.
Így teltek el órák, mígnem késő este eszembe jutott, hogy Ábrahám áldozatát is elfogadta egykor, mármint hogy Izsákot feláldozza, de mégis meghagyta amannak az életét. (Ábrahámnak nem volt fia. – Hát Izsák? In: SICC)
Nos, ezeken rágódtam este, amikor kiderült, hogy nem vesztek el dédelgetett „magzataim”, a magam szülte írások, mert Mica fiú egy hónapja valamennyit egy külső tárolóra pakolta. Képzelhetitek, a boldogság majd szétvetett estére.
Megmutatta nekem Isten szerető jóságát: Levente ígéretesen hozzálátott a gyarapodásához, s agyszüleményeim is épségben megőrződtek az utókornak. Hála Istennek! – mondom én, de nemcsak szólamszerűen, hanem mélységesen átélve a Gondviselés transzcendens létét, valóságát. Átélve, hogy a picikéért mondott sok-sok ima meghallgatásra talált. (Vö. az erőszakosaké a mennyország, továbbá: Kérjetek és adatik nektek, zörgessetek, és ajtót nyitnak nektek stb.), és átélve annak az örömét, hogy elveszettnek hitt írásaim megkerültek.
Kell ennél több?
Most boldog vagyok.

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr485169602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2012.02.10. 10:06:39

:-)))) Jó ilyen jó híreket olvasni!

emmausz · http://emmausz.freeblog.hu 2012.02.10. 13:36:12

Kösz. egyébként írni is, csak adódjanak kellemetes események, élmények, vagy legalább legyen érzékenysége az embernek ahhoz, hogy észrevegye, ha valami jó történik, és ne röstellje képernyőre dobni. :)
süti beállítások módosítása