Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.05.05. 16:18 emmausz

Mint kagylónak a homok

Mondják, hogy az egyszeri érettségiző így könyörgött a tanárának: Kérem, segítsen, mert tudom a tételemet, csak nem tudom elkezdeni. Az anekdota szerint a tanár készségesnek bizonyult és elindította a gyerek gondolatsorát. Azt mondta neki: A …
Egy alkalommal mise után egy asszony így sopánkodott: Csak azt mondaná meg valaki, hogy mit főzzek ma! És a mellette álló nő megmondta: Főzzél spenótot tükörtojással. Aki az előbb még tanácstalan volt, most szabályosan hálálkodott: Gizikém, nem éltél hiába! Köszönöm.
Mindez azért jutott eszembe, mert olykor tanácstalanul üldögélek a klaviatúra innenső oldalán, és próbálok belekapaszkodni valamiféle témába, hogy meglegyen a napi posztom, ami soha nem egészen csak ujjgyakorlat kíván lenni. És olykor semmiféle kapaszkodóra nem lelek.
Biztos, hogy így van. 
Onnan tudom, hogy időnként a Hogy is volt? c. közös blogunkra megjön Ági felkérése: most erről írunk. Bármit kért, eddig se perc alatt legyártottam. Ma pl. az öltözködésről kért írni. Levertem kétoldalnyit gondolkozás nélkül, s egy szót se ejtettem első Wrangler farmeremről, melynek akkor olyannyira örültem. Fel is tehetném a posztot a helyére, de nem akarok mindig elsőként szerepelni. Majd egy hét múlva.
Úgy vagyok az írással, mint a gyöngykagyló a homokkal. Ha nincs ez a katalizátor, nem indul be a mechanizmus. Nincs gyöngytermelés, nincs semmi, csak a töprengés: Miért éppen arról fogalmazzak valamit és nem emerről?
Persze azért nem ilyen kilátástalan a helyzet. 
Már nem emlékszem rá, hogy államelnöki beiktatásakor mit mondott Göncz Árpád, mit Mádl Ferenc, mit Sólyom László vagy Schmitt Pál. De meghallgatva Áder János beszédét, úgy vélem, hogy Áder minden jó szándékú honfitársam nevében szólt. Mindenkiről tisztelettel emlékezett meg, elődeiről is, azokról is, akiknek az övétől eltérő a véleményük.
Egyetlen mondatára, egyetlen szavára sem emlékszem, amit ne lehetett volna megérteni, és olyanra sem, amivel nem lehet egyetérteni.
Csak ajánlhatom mindenkinek, hogy hallgassa meg, mert hozzáférhető az interneten.
Korábban gyakran idéztem Szalayt: Magyar magyart rontja, kár. Bár több esze volna már.
Remélem, ez a múlté, és valahogyan megrázza magát nemzetem, s több esze lesz végre már.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr465169700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása