Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.06.02. 22:12 emmausz

Nyilvánosság és személyiségi jogok

Ma Mmóv-n voltunk Zs-éknál. Velünk jött L. is, aki B keresztanyja, azé a B-é, aki tegnap volt ötéves. Őt ünnepeltünk. Készítettem több mint 100 fényképet. A nap során Á-val fociztunk egy órát az előszobában. Majd kockáztunk papíron. Felváltva győztünk. Á-val egyre inkább foglalkozom, mert 8 éves, és fogékony a vicces szavakra, rejtvényekre (Mátra, Tátra, Fátra, Szumátra). Mutattam neki néhány egyszerű betűrejtvényt. A-n a-n ász. Ó-ra bé-re 1000 ft. Hold ra két a. Nem mutattam meg a mondatnyi má-ra vir-ra dó-ra hal-t + c. okosságomat.
Közben T megérkezett a nyersanyagokkal, G L és Zs hamar kitűnő ebédet rittyentettek. Ha jól számolom, heten ültük körül az asztalt, mert A. még csak kéthónapos (M,T,Zs,L, B, T, Á): megvan a hét fő.
Sokféle rózsaszínű ajándékra emlékszem, amit B kapott, talán egy póni lógott csak ki a sorból, mely kék színben leledzett.   
Nem tudom, feltűnt-e az a titokzatosság, hogy most elkerültem a nevek kiírását. Zs kérte, hogy ne szerepeljen lehetőleg az interneten. Ugyanezt kérte a 100 képet illetően is. Személyiségi jogai mindenkinek vannak, neki is, melyet természetesen tiszteletben akarok tartani. Legalábbis mostantól. Korábban is készítettem olyan albumot, melyhez csak néhány embernek lett volna hozzáférése, csakhogy minden gép máshogyan van installálva, kapcsolói beállítva, és nem mindig sikerül ez a joggal elvárt inkognitó.
Mivel a róluk készült albumuk is csak korlátozott hozzáférésű (ha parancsaimnak ezúttal engedelmeskedett a PC), el kell fogadnotok tőlem, hogy A szépen fejlődik, sokat ölelgettem, mint legkisebb unokánkat, Á meg B hatalmasakat szökkentek egy egyméteres tornalabdán T segítségével, s bár az ünnepelt is ragyogott a meglepetések bontogatása közben, el kell higgyétek tőlem, hogy nagyon aranyos volt.
Nehéz az író és a fotós élete.
Egyszer az író SZZS mesélte, hogy valaki több milliós perrel fenyegette, mert egyik könyvében olyasmit ír róla, ami rossz hírét keltette. A per végül nem tudom, hogy lezajlott-e és milyen eredménnyel, mint ahogy azt se, hogy a rossz hírverésnek mi volt a tartalma, témája. A fotós pedig jól teszi, ha kerüli a portrézást, mert ha direktben fotózik, könnyen mesterkélt lesz a hatás, ha pedig lesipuskás módon, könnyen megkergetheti az, akiről képet próbál alkotni.
Ezért is készítek annyi képet épületekről, műtárgyakról, a szép természet egy-egy darabkájáról, mert a jó Isten egyelőre nem tiltotta meg, hogy teremtményeit, az élettelen természetet, az időjárási jelenségeket, a növényeket és az állatokat megmutassam röptükben, vágtázva, alvás közben vagy éppen felnagyítva. Maradjunk hát ma is ennél.

Révkomárom a száguldó Railjet-ből

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr825169736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása