Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.09.14. 15:04 emmausz

Álom, álom, édes álom

Az, hogy „édes álom” – csak egy édes álom.
Mert csak az édes álmok édesek.
A keserűk nem.
Azok keserűk.
Ugyanígy a „Kár, hogy mindez csak álom”, nem mindig kár.
Vannak olyan őrült álmok, amiről inkább azt mondanám: „Álmomban se jöjjenek elő!”
Ma hajnalban lidérces álmom volt. Pannonhalmán jártam. De nem az ismert „kupac”-on, hanem valamiféle városban.
Álmom csaknem minden vonatkozásban kellemetlen volt.
Kezdem a jóval.
Álmomban egy nagy medencében úszkáltam. Magam előtt valamiféle íves-áramvonalas, műanyag csövet tartottam. Ez hasította a vizet. Én meg egy pózban tartottam magamat, és igyekeztem is megmaradni benne. Amíg ez tartott, addig tempóvétel nélkül haladtam előre. A medence szélén mégis megálltam, mert egy göndör hajú négy-öt éves leányka megszólított: Nézzem meg, milyen ropogós szoknyácskája van, és a kalapja is milyen jól áll neki. Csakugyan jól állt.
Ezzel vége is a pozitív történéseknek.
A város, amelyben elvesztem, legalábbis elveszettnek éreztem benne magamat, egy hegy tövében terült el. Nagy konferenciateremből indultam az étteremhez? Útközben rájöttem, hogy nincs más rajtam, mint egy hálóingnyi fekete póló. Huzigáltam a szélét lefelé, mert hát hogy nézek ki. Valaki a kezembe nyomott két alsónadrágot, hogy egészítsem ki toilette-emet. Ettől kezdve azokat is szorongattam a kezemben. Kerestem, de nem találtam meg sem a társaimat, sem a buszunkat, sem a hálószobánkat. Egyre bolyongtam a nagy és ismeretlen épületkomplexusban. Egyszer csak egy mellékkijáraton az utcára kerültem, mely egyre kuszábbá lett. Feltúrták, alig tudtam tovább haladni rajta. Kérdezősködtem, mi merre van, de az utcán mászkáló alakok mind értetlenül néztek rám. Megpróbáltak mindenféle souvenirt eladni nekem. Egy nő utánam jött, és kenőtollal jobbról, balról cirógatta a képemet. Talán el akarta adni nekem.  Mondtam neki, hogy ne csinálja. Akkor sértődötten félreállt utamból. Én meg úgy megmérgelődtem a történteken, hogy felébredtem.
Álmom legszebb része a belőle való ébredés, a felébredés másutt léte, az ébrenlét síkja lett.  
Persze álmom számos részét sokkal bonyolultabbnak éltem meg, csak hát ez poszt és nem álomregény.
Vajon az ószövetségi álomfejtő, József mit hozna ki ebből az összevissza csapongó képzavarból?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr925169858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása