Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.10.10. 16:22 emmausz

Kockázatok és mellékhatások

1. Lementem, majd visszajöttem, mert hűvösebb volt az idő, mint gondoltam, plusz itthon hagytam a kiváltandó kenőcsöket. Vittem viszont három cserekönyvet a könyvmegállóba.
2. Először a postára mentem, mert láttam, hogy jönni fog a HÉV tüstédes tüstént. Úgy is lett. Egy megállóra a csomagos posta. Viszem a SZIG-emet, lakcímkártyámat, értesítést a csomag érkezéséről. Előttem egy nő áll értesítéssel, hogy csomagja érkezett. Mint mondta, egész nap otthon volt, mégsem kézbesítették a csomagját. Mire a postáskisasszony: Nincs azoknak idejük várni, hogy otthon van-e vagy sem. Megnyugodtam. Nekem is az a banda állíthatta ki az értesítést, akiknek nincs idejük várni. Csak azt nem értem, hogy az értesítés kitöltésére hogy volt idejük. Be se csengettek. Ne mondd, hogy süket vagyok. Elvira is itthon volt, és ő jól hall, továbbá hadd jegyezzem meg, hogy mire előkotorta a tollát, kisilabizálta a nevemet, címemet, s lépcsőházi körülmények között megírta, levélszekrényemet megkereste, kétszer leértem volna. Ha nem így van, megeszem a kalapomat. A postához pedig szónoki kérdésem: Mit jelent a „kézbe”sítés, ha nem érnek rá a kézbesítésre. Nincs mozgósítás, s háborús körülményekről sem tudok. Miért nem érnek rá?   
Tehát nekik nincs idejük várni. Nekem viszont van időm, és még ki tudja, hányunknak, akik elzarándokolunk a postahivatalba, hogy sorállás után megkapjuk, ami a mienk. Azzal kezdtem, hogy odaadtam a SZIGemet, lakcímkártyámat.  A kisasszony megnézte, megnézett engem is, memorizálta, hogy mit keres, majd bevágta a kis ablakot, előhozta a csomagomat, elkérte a SZIGemet, lakcímkártyámat, rám nézett és kiadta a csomagomat. Mi van ezzel a világgal? Meg vagyunk mérgezve?
Persze nem akkora a dolog, és én csakugyan ráérek. De hát nem kellene megjáratniuk, ha már egyszer a kezükben van a csomag, és itt landolnak a ház előtt. Más kérdés, hogy öcsém kénytelen volt elkocogni a helyi postához, mert valahogyan fel kell adnia a kért teát.
Mint az eddigiekből kiderült, megérkezett. Ma érkezett meg, amikor délelőtt megittam a korábbi adag utolsó fél literjét. Randevú nem sikerül ilyen pontosan, mint a szül.napomon feladott csomag érkezése. Innen és most újra megköszönöm kedvességét.
3. Visszafelé Molnár Ferenc: Az üvegcipő c. vígjátékát kaptam ki a könyvmegállóból, meg Szent-Györgyi Albertnek Az anyag élő állapota c. eszmefuttatását.  Ott hagytam három feleslegessé vált könyvet.
4. A patikában kiváltottam a havi recepteket. A patikáriusnő első kérdése: Azt adja, ami a recepteken van, vagy hasonló mérsékeltebb árú gyógyszereket?Visszakérdeztem: Ugyanolyan alakúak a más típusú drogok, mint amiket szedek? Nem – mondja határozottan. Mire én: – Nézze, én naponta tízféle gyógyszert szedek. Ha nem ismerem fel a szokásos alakjukról, fogalmam sincs, melyiket szedjem reggel, délben, avagy este. És mennyit. Ezt hát tisztáztuk. Ám utoljára maradt az, amelyiken csak a hatóanyagot tüntette fel az orvos. A patikus felsorol kb. tízféle, számomra teljesen ismeretlen gyógyszernevet, a butylpiramidazintól az antikrematorinformexig. Hát ez marha jó. (Lehet, hogy rosszul jegyeztem meg a neveket, mindenesetre ugyanígy nem értettem az általa elsoroltakat, mint ti az általam írtakat.)
Mondjátok – kérdem újra –: micsoda világban élünk?
Kérdezem a patikustól, hogy mit gondol: orvos vagyok vagy gyógyszerész? Honnan tudjam, hogy melyik a leghatásosabb az én bajomra? Egészen másfajta végzettségem van. Mi van akkor, ha az általam választott vegyszertől földobom a talpamat? Ki felel érte?
Szó szót követett, majd azt mondtam neki: nem látok a receptekre előkészített kemikáliák között Atorvát. Előhúz egyet a fiókból: Ez az? Mondom: pontosan.
Megnyugodtam, fizettem, hazajöttem a zsákmánnyal.
Végre itthontudom, az egy hónapra való táplálék-kiegészítőimet. (A kockázatokról és mellékhatásokról nem érdemes senkivel sem beszélni, mert mindenki más tanácsot ad.)

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr965169885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akimoto · http://akimotonapjai.blog.hu 2012.10.10. 17:50:18

Mellesleg, jó, hogy volt a patikus fiókjában egy kóbor Atorva. Mi általában 2x megyünk 1 gyógyszerért. Ha ugyanazt szedjük, még rosszabb. Egy dobozzal kapunk, másnapra megrendelik a második dobozzal. Aztán osztozkodjunk. :D

Ismeretlen_11533 2012.10.10. 18:58:34

Úgy látszik, mindenki másképp csinálja. Nálunk három hónapra írhat gyógyszert a doki, de csak egy havit válthatok ki egy idő óta. Meg kell hagyni, hogy a PC-jük olyan intelligens, hogy a négy hét alatt elfogyókat előbb válthatom ki. Még azt kellene kitalálni, hogy helyettem más kapja be a pirulákat. Elég unalmas három tálkába rendezni a napszakoknak megfelelő drogokat.

Samu 2012.10.11. 10:01:03

Ilyen postaügyem nekem is volt már többször, levéllel és csomaggal is. Bedobták a papírt, hogy "a mai napon megkíséreltem..." és kész. Pedig otthon voltunk mindketten (akkor még élt az anyu is), nekem meg olyan a fülem, mint egy nyúlé, még azt is hallom, ha nő a fű, úgyhogy nem fordulhatott elő, hogy nem hallottam meg a csengőt. De nem volt csöngetés. És aztán este mehettem érte a postára. Ilyenkor én is mindig mérgelődtem. nem is értem az egészet.

Ismeretlen_11533 2012.10.11. 11:31:47

A posta alulmúlja önmagát. Ez részben érthető. Az internet óta alig küld valaki táviratot, az emailek és sms-ek kiszorították a levelezések jó részét,ki a képeslapokat is. A telefónia kivétele a posta kezéből, megint csak érvágásként érte. Valahogyan talpon kell maradnia a postának. ezért sorsjegyekkel, dvd-k, könyvek árusításával foglalkozik. Mindennel, amiből pénzt remél. De minden erőlködése is kevésnek bizonyul. Maradnak az ilyen sunyi megoldások. Meggyorsítani a munkát azzal, hogy nem teljesítjük, amit vállaltunk (pl. kézbesítés). Pattogjon az ügyfél!

Ági 2012.10.12. 13:27:04

Ááá, nem azt kellene kitalálni, hogy helyettünk más szedje a pirulákat, hanem az lenne az igazi, ha helyettünk más lenne beteg. (Vagy inkább senki.) :) A "fejlett világban" vajon hogy szuperál a posta? Mert nyilván ott is kiszorította a hagyományos levelezést az internet, oszt' mégse halljuk, hogy a német, francia, brit, amerikai posta gondokkal küzd. Egy tüchtig bajor manus ugyancsak kiverné a balhét, ha úgynevezett elsőbbségi felárat akarnának vele fizetni azért, hogy másnapra (talán) odaérjen a levele. Bolond világban élünk, ez az igazság.

Ismeretlen_11533 2012.10.12. 15:43:08

Mi tagadás, elég bolondban. Amit még tehetünk érte, megtesszük. A fiatalokat pedig azzal biztatom, hogy tehetségük mentén segítsék a torzulások kijavítását, megszüntetését, és ne a divatos semmi után menjenek. Mert egyszer adatik meg mindenkinek, hogy használja a földet.
süti beállítások módosítása