Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.10.16. 14:27 emmausz

Mivel etetnek minket?

1. Idézek egy hosszú előadásból, mi szerint a legtöbb kozmetikumot jobb volna megenni, mint magunkra kenni, mert a gyomrunk kiveti magából vagy erős savval oldja a mérgező anyagokat. Ám a kozmetikumok a bőrünkre kerülnek, ahonnan közvetlenül és semlegesítés nélkül a szervezetünkbe, s mérgezik azt.
„…elkészült a (vérminta) elemzés, és a következő
eredmény született:
a 3000 fajta (mérgező kozmetikai vegyi anyagból) a teszteltek vérében kimutatható volt:
* 884 volt súlyosan mérgező,

* 218 meddőséget okozó,
* 314, mely súlyos biológiai elváltozásokat okozhat és mutagén,
* 146, mely rosszindulatú daganatokat okozhat,
* 376, mely bőr- és szemirritációt okozhat.”
Az előadás arra volt kihegyezve, hogy a kőolajvegyészet sokszorosan átjárja életünket, kőolajszármazékokból készül mindenféle kozmetikum, a szintetikus élelmiszer-adalékok, s szinte minden gyógyszer az összes mellékhatásaival együtt. Így hát meg vagyunk mérgezve, és egyre fokozottabb mértékben.
Szegény szép új világ.     
Következtetés: Vissza a természet(es)hez!
2. Nem tudom befejezni ma Ulickaja könyvét, aki érdekesen fogalmaz, van mondanivalója, és árnyaltam mutatja meg a zsidóság életét, szenvedését a háborúkban, a különféle vallásoktól övezve, stb., stb. Nem ragozom tovább. Két dolgot említek csupán, mert az olvasottak hitelét rontják:
A zsidó-német-lengyel szülők gyermeke, a főhős – Daniel – katolizált és pap lett. Az ő szájába adja Ulickaja – és ez elég nagy baki – a következőket: „Loyola a jezsuita rend első generálisa volt, ő alapította az inkvizíciót…”
No, ez azért muris és nonszensz, mert Ignác az inkvizíció elé került, s kihallgatták arról, hogy miket hisz és hirdet. Szó nincs arról, hogy ő alapította volna az inkvizíciót. Ő a jezsuita rendet alapította. (in: Daniel Stein, tolmács 360. o.)
A másik nagy tévedés, hogy a Szentháromság tanát – ugyancsak a főhős – utólagos görög kitalációnak nevezi. Elismeri Jahve létét és Krisztust is Messiásnak tartja, de kizárja a Lelket. Ez azért furcsa, mert az Ószövetség második mondatában ez szerepel: „A föld puszta volt és üres, sötétség borította a mélységeket, és Isten lelke lebegett a vizek fölött.” Ez a Lélek, a Ruah még számos helyen szerepel a Bibliában: 
Többek között Jézus is utal rá, az „Isten ujjá”-nak nevezve;
Krisztus megkeresztelésekor „galamb képében” jelenik meg Isten Lelke, nem beszélve arról, hogy megígéri tanítványainak, hogy
elküldi nekik a Vigasztaló Lelket, aki
el is jön majd pünkösd alkalmával és forradalmian kirobbanó eredményességet ad Péternek, aki valahogyan közli a megjelenteknek mondandóját, s akik a leírás szerint mind saját anyanyelvükön értették a hallottakat, majd pedig tömegesen (mintegy 3000-en) megkeresztelkedtek. Hadd jegyezzem meg, hogy Péter úgy beszélt, mint akinek hatalma van, s nem úgy, mint elvárható lett volna, hiszen írástudatlan halászember volt!  
Ez alkalommal, mint írva van: lángnyelvekhez hasonlót láttak a tanítványok egymás feje fölött lebegni.     
Ez persze regény, melynek hőse vallhat az egyház tanításával ellenkezőt, megtörténik hasonló a hétköznapok valóságában is. Mint ilyet, persze el lehet fogadni, de a történelmet félremagyarázatni a főhőssel (Loyola), nem túl bizalomgerjesztő.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1005169891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása