Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.04.08. 14:40 emmausz

Új szerepben

Egyre nagypapább leszek. Vagy inkább, egyre nagyobb papa leszek, vagy még inkább, egyre inkább nagypapa leszek, néha úgy érzem, hogy már is nagyon nagy papa vagyok. Nem azért, mert a nyolcadik unokánk látott tavaly napvilágot (öregednek az unokák, hiába no), hanem azért, mert négy külföldön, három vidéken, egy meg nálunk él. Ahogyan az utóbbi kiteljesedik, úgy tesz engem egyre nagyobb papává.
Pénteken kezdődött.
Szüleinek azt mondtam: a következő órában az enyém Levente unoka. Adjátok rá overallját, és már itt se vagyunk.
Nem is én kezdtem, hanem ő.
Alig beszél valamit, de amit akar, azt elmondja az alig tizennégy hónapos. Mutat az ajtóra, és hozza a cipőjét.
Meg kell zabálni!
Öt perc alatt kint voltunk a lépcsőházban. Ott szembefordultam vele, és letotyogtunk a lépcsőn gondosan mérlegelve, hová kellene lépnem és hová neki. Majd kitotyorásztunk a rétre, s onnan tovább az út túlsó oldalára, ahová a csigák szerint születni kell, az úttesten átmenni teljesen reménytelen. Mi átkeltünk és nem is keveredtünk kalamitásba az olykor felbukkanó autókkal. Onnan tovább fel a gátra, hogy letekinthessünk az Aranyhegyi-patak medrére. Mindez fél órát vett igénybe. Nem siettettem, mert nem volt hová.
Levi felfedezte a rétet, felfedezte a grünbetont, a bokor levélkéit, a flasztert. Mindezeket meg is tapogatta. Visszafelé diót talált, kavicsot és vadgesztenyét.  Ezeket is megtapintotta, markába fogta. Élvezte a (jelen)lét gazdagságát. Pénteken új világ tárult elé. Megfogta a drótkerítés sodronyát, kommentálta a galambok búgását, a verebek csiripelését, a szél susogását.  
Szombaton immár rutinosan folytatta a természettel való ismerkedést. Ezúttal a virágárusig totyogtunk el. Megcirógatta egy új Chevrolet oldalát, örült egy pocsolyának, nézegette benne saját képmását.
Egy nap kihagyás után ma újra folytattuk a környékkel való ismerkedést. Már a kapuban elém perdült, ami annak a jele, hogy vegyél fel. Sokáig nem vettem tudomást ezekről a beforduló jelenetekről, mígnem a patakpart mentén találtunk egy betonülőkét. Ráültettem: innen szemléltük az utca forgalmát.
Hazafelé újra csak ülőhelyet vettünk az alacsony kerítés fáján.
Levente szeret nagy lenni, sétálni, jó levegőre menni,
szereti enni mindazt, amit mi eszünk,
s kerüli mindazt, amit nem eszünk.

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr385210865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akimoto 2013.04.08. 16:36:00

Ez egy örömteli, megható és derűs szerep. (De jó neked!)

emmausz 2013.04.08. 17:30:20

Nem tagadom, az. Csak kinyújtom utána a középső ujjamat, a fiú megmarkolja és már mehetünk is sétálni.
Gyanítom, hogy ez is efemer. Hamar nőnek ezek a mai gyerekek!

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2013.04.10. 10:15:01

Már 14-hónapos ez a nagyfiú? hát hiszen még csak most született! :)
Mick, nem találom az éppen aktuális fotóidat sehol, betennétek valahova oldalra egy linket?

emmausz 2013.04.10. 17:19:28

A Fotóim az emmausz.freeblog.hu linkjeként ma is működik. Ott vannak a 2013.1 albumban. Tény, hogy ritkulnak az új fotók, mert kevesebbet sétálok. Ha a picivel totyogok, zavar az egy kilós masina a nyakamban. Féltem a picit, féltem a gépet. „Rendszergazdám” saját fiam, akit majd megkérek, okosítson fel, hogyan kell linket gyártani az új helyen. Az a vicc, hogy egy-egy képet minden további nélkül feltehetnék a blogomba. Valahogy ez eddig elmaradt. Mostantól igyekezni fogok.
Üdv Mik
süti beállítások módosítása