Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.04.23. 12:15 emmausz

Napom keretei, és ami köztük történik

Napom kereteit a reggeli és az esti himnusz jelölik ki. Ám egészen másképp kell indítani őket, mint írva vannak. A reggeli így indulna: Ragyogva fénylik már a nap…, de fél hatkor ez még nem igaz. Ragyogva fénylik majd a nap… – mondom, hogy igaz legyen. Az esti pedig: „Immár a nap leáldozott”
De ez se pontos este tizenegykor, tehát pontosítom: Ím, a nap rég leáldozott…”
Ma is félhatkor keltem. Kávé, olvasó mindenkiért, leginkább egy haldoklóért, majd vérvétel a kórházban. Sok hűséges ismerős arc felismerése, akik maradtak a magyar eü-ben.  Tehát vérvétel. Hogy meddig? Amíg az Isten is úgy akarja; „Utolsó vérig” – írhatnám. Onnan az üzletközpont, majd mise, onnan egy másik élelmiszerbolt, mert bizonyos dolgok amott nincsenek. Majd haza. Reggeli, játék az áthozott picikével. Lemegyünk sétálni. Legszívesebben együtt fürdött volna a rigókkal és pintyekkel az itatóban. Feljőve az utca forgalmát bámuljuk. A bal vállamon szokott helyet foglalni. Most is ez történt. Fülem a bordái magasságában. Életteli dolog hallgatni, amint kis szíve dobog: egyenletesen, mint egy schaffhauseni óra. Mivel a mama megérkezett, én a gép mögé ültem, ők pedig a gyerekorvoshoz el a szokásos vizitre. Ebédre vissza hozzánk. A netről megtudom, hogy Heves város mellett 8 km-es mélységű epicentrummal éjszaka Mo-on 4,8-es földrengés volt. Álomba ringatásra akkor már nem volt szükségem. Sőt fel sem ébredtem rá.
Nappal is földindulás van nálunk. Tücsi hatalmas teret kapott fantáziájának kiélésére. Másfél szoba ürült ki, s egyéb helyeken is kevesebb a holmi. Megindult a szekrénytologatás. Még jó, hogy az ő fejében kész egy új arculat terve. Nekem ezzel nincs gondom. Tegnap azért a másik szobában kerestem a gyógyszerutánpótlást, öt perccel később a tiszta ingeket. Majd csak megszokom.
Lehet, hogy mindjárt ebédelünk. Ezért itt megszakítom adásomat.
A facebookra feltett kínrímem jobban hangzik így:
Hidd el, kutyám, puli: kint jó,
Nem kell neked kulipintyó.
De ha nem jobb, akkor se vagyok hajlandó többet gondolkodni rajta.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr845242829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása