Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.12.08. 20:46 emmausz

Leborotválom a szakállamat

Történt, hogy kaptam egy hajnyírót, amely alkalmas szakáll- és bajusznyírásra is. Eddig is volt ilyenfajta készülékünk, de nem én, hanem fiunk tulajdonolta (igen, fiunk, mert anyja is van). Mivel pedig történt idén, hogy elköltöztek tőlünk, a hajnyírók száma itthon a nullával lett egyenlő. Ám azért, hogy nincsen vágógép, attól még serkennek a szőrök az arcomon. Ezt a géphiányossági rést találta meg az elköltözött ifjú pár, és névnapomra megajándékoztak egy alkalmas masinával.
Jól tették, mert életemet egyszerűbbé teszi a gépezet. Remélem, nem sértődtek meg, hogy nem vettem kezelésbe azonnal. Hogy is nyírhattam volna le néhány milliméteresre szőrzeményemet, amikor is indulófélben voltunk móvári unokáinkhoz. A frissen visszavágott bajusz meg szakáll úgy viselkedik, mint a smirgli, amikor mások arcával érintkezik. Már pedig én szerettem volna, hogy megpuszilgathassam a három kiskorút. Így elmaradt a nyírás.
Ami késik, nem múlik.
Még este lenyúzom a feleslegesen növő szálakat, mert nem szeretem a hosszú bozontot. Az eredmény nem fog vetekedni a müncheni bajuszszépségverseny-győztes vértessomlói emberével, inkább a jezsuita Alois Bergerére fog hajazni, aki szerintem ugyanígy sarabolja le a feje elejét. Attól olyan egyedi a bajusza, szakálla.
Apropos. Van egy szakállas anekdotám, mely a francia nyelvkönyvben szerepelt.
A kefekötő beállít a borbélyhoz. Leteszi kefekínálatát a sarokba, vár a sorára, majd beül a székbe, szakállborotválást kér. Megtörténik a művelet. A borbély kinéz és talál egy alkalmas hajkefét a kefekötő mustrájában. Nézegeti, s kérdi, mi az ára?
– Öt Sou, feleli a kefekötő.
– Tudja mit? Itt van három Sou, és ha nem tetszik, vegye vissza a keféjét.
A kefekötő nem hátrál meg. Megkérdezi ő is:
– Mivel tartozom a borotválásért?
A borbély azt mondja: – Négy Sou.
– Négy Sou? – álmélkodik el a kefekötő. – Tudja mit? Itt van két Sou, és ha nem tetszik, ragassza vissza a szakállamat.
De ha már tréfa, akkor a tegnap hallott ír viccet is ideírom. Tamás vejem mesélte.
Az ír naponta kocsmázik, és naponta három korsó sört rendel. A kocsmáros csóválja a fejét:
– Mister, miért kéri ki egyszerre a három korsót, hiszen mire a harmadikhoz ér, az már langyos, és a habja is megcsappan.
Az ír így válaszol: – Tudja, két bátyám van, az egyik, Ed Kanadába vándorolt, Sean meg Ausztráliába. Egyedül én maradtam itthon hármunk közül. Az ő tiszteletükre és emlékükre is iszom egy-egy korsóval. Ez tényleg így lehet, hiszen másfél év óta kéri a három korsó sört, melyeket komótosan felhörpint.
Adódik, hogy egyszer a kocsmába térve csak két korsó sört kér. Az ivóban mindenki elcsendesedik, szinte megfagy a levegő. El nem tudják képzelni, hogy mi történhetett. Végül a kocsmáros töri meg a csendet: – Valami tragédia érte esetleg valamelyik testvérét?
Az ír mosolyogva válaszol: – Az égvilágon semmi bajuk nincs a bátyáimnak. Én pedig azért kértem ki két korsó sört, mert mától kezdve nem iszom egy korty alkoholt se.    

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr125682133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2013.12.08. 23:14:09

Inkább a Mikulás késsen, mint a köszöntő. Bár az utóbbi gyakrabban fordul elő. Isten éltessen sokáig!
*
Dédanyánkhoz egy idős házaspár járt kártyázni. A néni jobban szúrt, mint a bácsi. Menekültünk, mégse úsztuk meg pukkedli és puszi nélkül. :)

emmausz 2013.12.09. 07:27:11

Köszönöm, Téged is és sokáig tartson meg egészségben, élményekben gazdag élettel. Lám a nemek egyenrangúsága nem új dolog.
süti beállítások módosítása