Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.02.06. 11:02 emmausz

Naprakész

Furcsa szóösszetétel ez. De érthető. A naprakész „à jour”-ban van munkájával, azaz nincs elmaradva vele. Nos, hát ebben az órában tettem naprakésszé a MK-ban megjelent pápai megnyilatkozásokat. Hogy a MK azsúrban van-e, nem tudom. Most febr. 6. van, az utolsó pápára vonatkozó utalása 3.-i.
A pápai megnyilatkozásokat tekintve hosszú távra nem tervezek, de egy évre igen. Egy jó hónap múlva lesz csak egy éve annak, hogy Bergoglio érsek bíborosból pápa lett. Ha beiktatása napjáig folytatom az általa elmondott, megírt s közzétett gondolatok szerkesztését és esetleg megosztását, akkor egy liturgikus évben felmerült legalapvetőbb gondolataival, mondanivalójával, sajátos észjárásával megismerkedhetek magam, igény szerint esetleg mások is.
Ami már látszik.
A pápa többnyire nevet vagy mosolyog.
A pápa ehhez képest kijelentéseiben acélkeménységű.
A pápa szegény egyházat kíván megvalósítani.  
A pápa közel megy az emberekhez, nem fél tőlük, hanem szereti őket személyválogatás nélkül.
A pápa minden keresztényt felszólít, hogy menjenek el a világ perifériáira, és mondják el Krisztus örömhírét.
A pápa megerősíti, hogy minden bűnöst szeret, ha kell, szeretetből inti őket, csak a bűnt utálja.
A pápa nem köntörfalaz: A kemény legényeket, maffiózókat felszólítja: Térjenek meg!
A pénz embereinek megüzeni, hogy nem lehetséges büntetlenül fejtetőre állítani a világot: a pénz nem uralkodhat az ember felett. A világ emberközpontú, az ember istenközpontú, a pénz pedig csupán egy eszköz.
A pápának van véleménye az ökumenizmusról, a klérusról, a családokról, az emberi méltóságról, a kizsákmányolásról, a szervkereskedelemről, a prostitúcióról, a gyermekek kívánatos sorsáról, az idősekről és az ifjúságról, a menekültáradatokról, s az őket befogadókról, az emberkereskedőkről s a rabszolgaság meglétéről.
A pápa minden lehetséges alkalmat megragad, hogy elmondja hitünk igazságait, Isten szépségét és jóságát, Krisztus mindenkire kiterjedő szeretetét.
A róla készült videók tanúsítják, miként szereti a gyerekeket, miként tűri jelenlétüket akkor is, ha zavarólag hatnak a tárgyra koncentrálásában.
A pápa beismeri, hogy bűnös ember, aki imáinkat kéri.            
A pápa bevilágít a lélek sötét zugaiba, kisöpri a téves képzeteket, megmutatja a változás útját.
A pápa nagyon helyteleníti a pletykálkodást, az emberi kapcsolatok megmérgezését 
A pápa azt mondja el, amit megél, s megéli, amit szavaival támogat.
Engem meggyőzött a tekintetben, hogy mi lényeges, és mi nem. Tanítása és intelmei bőségesen elláttak végiggondolandó és irányváltásra sarkalló szegmensekkel.
Érdemes követnünk azt, aki hitelesen éli elénk urának, mesterének, mindnyájunk urának és mesterének az életmintáját, életáldozatát.    
A pápa keresztény, a szó eredeti értelmében: krisztuskövető, ráadásul Jézus Társaságának a tagja.
Nyugodtan ráhagyatkozhatunk – pápakövetőkké válva. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr215801345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása