Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.03.30. 19:44 emmausz

Jó reggelt! Jó napot! Jó estét! Jó éjszakát!

Volt egy vicc régen, valahogyan így szólt:
A halálraítélt kivégzés előtt áll. Annyi kedvezményt kap, hogy eldöntheti a módját: Kötél, golyó vagy villanyszék. Ő úgy döntött: ha már, akkor legyen villanyszék, esetleg kötél. A kivégzés reggelén odajön a börtönparancsnok: – Ember, maga marha szerencsés. Elment az áram, így megmenekült. A kötelünk elmállott. Maga pedig ezek mellett döntött.
– Hm – morog a bajsza alatt az elítélt. – Elment az áram, leszakadt a kötelük. Na, jó, akkor jöjjön a golyó – mondja.  
Reggel még tudtam, hogy miért jutott eszembe a vicc, mi az aktualitása. Mostanra annyira kipurcantam, hogy fogalmam sincs, mit akartam vele illusztrálni.
Mindenesetre ahhoz képest, hogy éjjel féltizenkettőig dolgoztam, beleroskadtam az ágyba, s percek alatt elaludtam. Ám elég hamar ki szokott vetni az ágy magából. Kb. félhét lehetett, amikor kipattantam. Ülök a gép elé, hogy éjjel akart-e valaki üzenni valamit (végül is a nagytőzsdék 24 órás műszakban vannak a világszerte). De senki semmit. Se Nobel-díjra jelölés, se egyéb.
Rápillantok viszont a számítógép kijelzőjére: Mindjárt nyolc óra.
Mi a fittyfene?
Ez se fordult még velem elő. Hatosba kapcsolok, és ezerrel átállítom a lakás 30 óráját nyári időszámításra. Még időben riasztom feleséget, hogy el ne késsünk a miséről.
Reggelizem, majd dolgozom, ebédelek, majd dolgozom. Mostanáig.
Nem gondoltam volna, hogy egy dirib-darabokból összeállítandó antológiát nehezebb szerkeszteni, mint egy saját könyvet megírni. Elvileg abból kellene kiindulnom, hogy mi tetszene a legszélesebb körben az olvasóközönségnek a pápa eddigi munkásságából, de úgy, hogy szerzői jogokat ne sértsek, s a közreadott források alapján szedegessek össze kívánatos szövegrészeket valamiféle rendszerben.
Én meg úgy vagyok vele, aki pápát akar olvasni, az ne turkáljon. Olvassa, ahogy a szövegek következnek.  
Már mindegy is, hogy ki mit szeretne. Összeállt kb.90 o. A/4-es, s van tartalék munícióm végkimerülésig. Mivel közel állok hozzá [a végkimerüléshez], megyek vacsorázni.
Nekem jó étvágyat!
Nektek jó éjszakát!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr295886096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása