Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.08.17. 15:07 emmausz

Egy Espace viszontagságai

Még nem látszik, hogy a francia Espace R. megmentésére tett lépések szaldója milyen, most inkább a részeredményekről számolok be. Van néhány magyar cég, amelyik használt és kallódó autók eu-beli szállításával foglakozik. Ezek egyikével sikerült értelmes összegért megállapodni, hogy idehozza a motorjában sérült kocsit. Megtalálták a német kisvárosban vesztegelő autót, külsérelmi nyomok  nem voltak láthatók rajta. Csak az akkuja merült le. Így viszont a kézifék állt ellen a platóra vonszolásnak. A szomszéd szervizbe hiába mentek segítségért. Lejárt a munkaidő. Sajnos csak másnap reggel 8 h-ra tudták volna fogadni a kocsit. Maradt a mobilhívás, az internet. Kedves ismerősünk hiába próbált meg ékes németséggel szót érteni a szerviz dolgozóival. „Szabál az szabály.” – szól a kockafejű (fafejű?) szlogen, és slussz. Az internetről viszont sikerült informálódni, hogy melyik kart kell felhúzni ahhoz, hogy oldjon a kézifék. Ettől kezdve csak idő kérdése volt, hogy megérkezzék Mo-ra a kocsi motorcserére. Még nem tudom, hogy a közeli autóbontó motorja megfelelt-e, azaz csereszabatos-e az eredetivel. Mindenesetre R és K eltökélt szándéka, hogy a helyrerángatott Espace-szal utaznak Fr-o.-ba, hiszen már megvan a célállomástól Párizsig a TGV-jegyük, s a repülőjegyük is vissza Bp-re. Most ennyi látszik. Én pedig zárom posztomat, mert képeket is akarok feltenni az albumokba, s kibővített családunkkal is törődnöm kell. Ha jól számolom, éppen 8+2 fő tartózkodik nálunk. A +2 fő én vagyok és Tücsi.
Összefoglaló az MTörv 20-hoz. A zsidók háborúi. 1. Az írnok kiszólította a harcosok közül a házuk építésén fáradozókat, a házasulandókat, a szőlőtelepítőket és azokat, akik gyávának tartották magukat. A többiek élére álltak a vezérek, s hadba vonultak. A kiszemelt településeknek békét ajánlottak, amely nagyjából adófizetésre kötelezte őket. Ha ellenálltak, „betöltötték rajtuk az átkot”, amely minden esetben a férfilakosság kiirtását, a nők, gyerekek az ostromlottak javai élvezetük tárgyát képezte, hogy szörnyen fejezzem ki magamat. Kiirtásra számíthattak a hettiták, a periziták, a hivviták, a kananeusok, az amoriták s a jebuzeusok. Közöm. A mai háborúkat vagy megelőzi hadüzenet, vagy csupán a rá utaló magatartásból hámozható ki, hogy a katonai lépések kimerítik a háború fogalmát. A háborúk vagy totálisak, szerencsésebb esetben csak a reguláris hadak esnek egymásnak. A háborúk vagy embertelenek a végtelenségig, vagy betartják a genfi egyezményt. A háborúk olyanok, mint a viták. Többnyire a legjobb, ha elmaradnak.      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr496611255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása