Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.11.05. 10:17 emmausz

Életünk hullámzásai

A fizika alapjában kétféle hullámzással foglalkozik, a longitudinális hanghullámokkal és a szinusz-görbével, mely nagyon sokféle módon megfigyelhető a természetben. Kedélyünk hullámzását tekintem transzverzálisnak. Hol fel vagyunk dobva, hol pedig spleen-hangulatunk támad. Egyszer a topon való lét, másszor deprimáltság jellemez minket. Az érzelmi kitérések nagysága (amplitudó) személyiségfüggő. Akik nagyon harsányak szoktak lenni, ugyanazok máskor nagyon indulatosak. Akik pedig alig-alig szokták elmosolyintani magukat, azok, ha mérgesek is, visszafogottabban azok.
A hanghullámok a rezgésszám (frekvencia) függvényében ritkábbak vagy sűrűbbek. Mint a közelmúltban utaltam rá, ezek életünk időszakait juttatják eszembe. Hol kevesebb feladatnak kell megfelelni, hol többnek. Ez rugalmas alkalmazkodást kíván, melynek többé-kevésbé próbálunk megfelelni. Rugalmasságunk az idő előrehaladtával értelemszerűen csökken. 
Kicsit elidőzöm most napjaim kihívásainál. Tegnap megírtam, hogy délelőttünket az orvosi rendelőben és a patikában töltöttük. Délutánra az maradt, hogy lementem egy közeli házba, mert eladó könyvet kínáltak, melyre szükségünk volt. Ma reggel unokázni vittem a feleségemet, majd időpontot kértem a gumistól. Holnap télire váltanak a Colt gumijai. Egy injekciókúrára akarok hamarosan bejelentkezni, de máris időpontot kellene kérnem nyaki ultrahangra, kiváltani még két hónapra a receptjeimet, urológiai kontrollra időpontot kérni, feleséget hazahozni unokázásból, postán csekkemet befizetni. Futok a teendőim után. (Kicsit a pénzem után is.) 
Nemcsak éjjel akad dolgom kesze-kusza álmokkal, hanem néha nappal is. Most viszont nem emlékszem, álmodtam-e valamit éjszaka, és ha igen, mit. 
Jól van ez így.   
Összefoglaló az 1Sám 21-hez. Dávid csakugyan kénytelen menekülni. Achimelekhez megy Nob-ba. Elkéri magának és kísérőinek mind az öt fellelhető szent kenyeret, és még fegyvert is kér. Megkapja azt a kardot, amelyikkel Góliát fejét a bajvívás végén levágta. Innen Gát királyához megy. De mert fél, őrültséget színlel. Veri a kaput, folyatja nyálát. Közöm. A lélekjelenlét, a slágfertig magatartás sokszor életet ment. Feltehetően isteni sugallatra cselekszik Dávid. Eredménnyel kéri el az élelmet, amely kifejezetten papoknak szolgált volna eledelül, kap egy méretes kardot, s taktikázik, hogy túlélje a veszélyes szituációkat. Érdemes eltanulni tőle. Apám melsélte: éles helyzetben találta magát. Érdet bombázták a 2. vh.-ban. Látta a kioldott bomba zuhanását, s ő egy töltésen haladt. Sikerült megfigyelnie, hogy a töltés melyik oldalára fog zuhanni a bomba. A másik oldalra gurult. Ugyanő mesélte, hogy sógornőjével erőszakoskodni kezdett egy orosz baka. Apám nagyon szúrós szemmel nézett rá, és egy határozott mozdulattal kirántotta a lányt amaz öleléséből, mondván, hogy az én feleségem. Az orosz úgy meglepődött, hogy elfelejtett lőni. 
Meglehet, hogy nekik utána reszketett kezük-lábuk, de életben maradtak.    

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr826866105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása