Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.02.17. 13:05 emmausz

Cui prodest?

VAJON MIKOR FOGNAK VÉGRE EGYÜTT TÜNTETNI A VILÁG VEZETŐ POLITIKUSAI A KERESZTÉNYEK TÖMEGES IRTÁSA MIATT? – teszi fel a kérdést Sajgó Szabolcs jezsuita.
Chuke Okeke Stephen
 válaszával egyetértek: Soha, mert akkor nem tudják kinek eladni gyilkos eszközeiket, mármint a fegyvergyártó és forgalmazó cégek. Napi hír, hogy Obama elnök egy katonai kontingenst (4000 fő) Kuvaitba kíván vezényeltetni. Ha már egyszer fegyvert adtak el amazoknak, emezek vegyék fel velük a harcot, hadd fogyjon még több fegyver, még több lőszer.

Az IA módszere nagyjából őrült. Kezükben a legkorszerűbb hadi technika és késsel nyiszálják áldozataik torkát. Normálisak? Videóra veszik saját hitványságukat. Tetszelegnek ocsmányságukban? Akiknek csak a szemük villan ki beburkolt fejükből, bátrak? Vitézek? Nem gondolom. Inkább gyávák, félnek. Okkal. Arctalan gyilkosok.
Ha egy ember gyilkol, addig űzik, ameddig bíróság elé nem citálják, ha tömegesen gyilkolásznak, jobb eséllyel ússzák meg minden további nélkül. De végső soron mindenki minden tettéért elszámol. Legkésőbb odaát. Nem látok a feketeleplesek lelkébe, de elképzelem, hogy róluk is mondja Jézus, mert igaz rájuk nézve is: Jn. 16.2b-4: „...eljön az óra, amikor az, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy szolgálatot tesz vele az Istennek. Így fognak veletek bánni, mert nem ismerik sem az Atyát, sem engem. Azért mondtam el ezeket, hogy ha majd eljön az óra, eszetekbe jusson, hogy előre megmondtam nektek.” (Jn 16,2b-4)
A tapasztalat szerint ezek a durvaságra képzettek nem ismernek se Istent se embert, bár Allahra hivatkoznak. Az eldurvult lelkek sajátsága, hogy békés társadalmi közegbe vajmi nehezen illeszkedik vissza. Jól tesszük, ha imádkozunk értük is, hogy a vérengzést azonnal fejezzék be, és változzanak meg meghasonulva saját rémtetteiktől, mert nagy bajuk lehet egy közbülső és végső elszámoláskor. Az ártatlanok kiontott vére az égbe kiált, az áldozatok maguk pedig azonnal szentek.
Összefoglaló a 2Krón 8-hoz. Salamon templomot épít. Itt az szerepel, hogy 20 év alatt befejezi. Majd területeket foglal. A helyi lakosságot robotra rendeli, Izrael fiai pedig főtisztek, harcosok és felügyelők voltak. A király az általa emelt templom előterében rendszeresen áldozatot mutat be az Úrnak. Kijelöli a levitákat, papokat, ajtónállókat. Elküldi szolgáit Ofirba, ahonnan 450 talentum arannyal térnek vissza. Közöm. Mint kitetszik, a rövid fejezet meglehetősen diffúz. Végül is a király által kijelölt élet kereteit mutatja be. Ha meggondoljuk, a kapcsolatok szorosságának logikája általános mindmáig a földön. Első a család, a haza, aztán a rokonságban nem lévők, az idegenek. Ez ösztönösen jön. Az akolmeleg összetartja a nyájat. A többiek pedig asszisztálhatnak hozzá. Ám ellene dolgozhat az egészséges igazságosság, a jog, annak az elismerése, hogy minden egyes ember méltósága azonos. Isten ui. nem személyválogató.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr467182969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása