Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.03.06. 11:47 emmausz

Citátumok

– Egy Szent II. János Pál környezetében élőkkel készült interjúkötet került a kezembe. Benne olvasom ezt a mondatot: „Ha ilyen hosszú időn át napról napra alig félméternyire vagy valakitől, elkerülhetetlenül részesedsz a lelkéből.” (Atruro Mari, a pápák fotósa)
Elgondolkoztam rajta, hogy hány emberrel akadtam össze életemben, akiktől alig félméternyire éltem hosszú időn keresztül, csupán emberi, avagy munkakapcsolatban. Óhatatlanul mennyit vettem át lelkületükből, életfelfogásukból, általuk alkalmazott stílusukból, követett elveikből, az általuk hangoztatott szentenciákból. Az utóbbiakat egy könyvfejezetnyi hosszan tudnám idézni. Olyanokat, amelyeket követtem, és olyanokat is, amelyekkel sose értettem egyet természetünk különbözősége vagy neveltetésünk, netán génöröklöttségünk folytán.
– Levente csak a minap töltötte be harmadik életévét. Elvira meséli, hogy néhány szituációban ezt szokta mondani. „Csak ránézek, és örülök.” Alig akartam elhinni. Honnan jön ez a gondolata? „Öröm ránézni” – szokták említeni. Mivel ő mosolygós, lehet, hogy többször hallotta saját magára vonatkoztatva. Mégis eredeti a kis emberke megfogalmazása. Tegnap pl. Tücsi nagyira vonatkoztatta. Hoztak neki egy szál sárgarózsát. Levente boldogan átadta, és közben spontán így szólt: Csak ránézel, és örülsz. Hát én ránéztem Levente fejére és örültem. Örültem örömének, amely öröm Tücsi fején is világosan kirajzolódott, no meg Elviráén is, aki nyilvánvaló szerzője volt az ötletnek. Hogy teljes legyen a mosolygók sora, megnevettettem Domit, aki megérkezésük alkalmával még a mama hátára volt kötözve az erre a célra szolgáló rugalmas kendővel.
Összefoglaló a 2Krón 26-hoz. A megölt Amacja után fia, Uzija uralkodott. 16 évesen kezdve és 52 évig trónján ült. Próbált az Úr intéseinek megfelelően cselekedni. Megerősítette bástyákkal, kődobáló és nyílkilövő gépekkel Jeruzsálemet, kiépítette a mezőkön a ciszternák rendszerét. Serege 307 500 emberből állt. Megtámadta velük a filiszteusokat, arabokat, edomitákat. Hatalmassá vált a régióban. Ám ő sem bírt magával. A papokat mellőzve áldozatot kívánt az Úrnak bemutatni. Vitába keveredett a főpappal, s még a vita hevében leprás lett. Haláláig nem gyógyult ki belőle. Közöm. A lepra mindenféle bőrbetegség közös neve volt. Lehet, hogy ekcémás lett, vagy psoryasis gyötörte. Esetleg idegi alapon. Ki tudja? Mindenesetre tisztátalanná és így megbélyegzetté lett. Nem jó az Úrral szemben hadakozni. Vagy ahogyan a szókimondó Pázmány fogalmazta: „Széllel szembe ne pessents!”   

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr167245707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2015.03.06. 22:40:27

Csak olvasom és örülök. :)
süti beállítások módosítása