Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.02.25. 11:02 emmausz

Kétes kedvencek

A nyilvánosság elé tárt gondolatok.  
Kedvenceim, amikkel telerakom a lakást.
Kedvenceim, akiktől sose sajnálom az időt.
Kedvenceim, amiktől szintén nem sajnálom az időt.
Ezek személyek, időtöltések, használt eszközök, hobbik.
Jó felülvizsgálni őket.
Csakugyan megérdemli egy híradó, hogy napjában négyszer végighallgassam az ismétlődő anyagokat?
A Facebook csakugyan megérdemli, hogy napjában ötször átpásztázzam, hátha mégis feltett valaki valamiféle értelmes anyagot?
A labdarúgó mérkőzések megérdemlik, hogy két órát szánjak rájuk megnézésükre?
A reklámok megérdemlik, hogy napjában 20-szor meghallgassam – kéretlenül is –: „a kockázatokról olvassa el a betegtájékoztatást, vagy beszélje meg kezelőorvosával, gyógyszerészével” tartalmú mantrát?
A megmondó emberek megérdemlik, hogy ötödszörre is végighallgassam rendre megismételt történeteiket?
A bálványok többnyire az időmet igénylik. Rajtam áll, hogy odaadom-e nekik.
Hallgassam meg zenei közhelyekkel megtűzdelt dalaikat, nézzem meg fergeteges táncaikat, olvassam el szellemeskedő poénjaikat, tekintsem meg kedvenc állataikat, szörnyedjek el őrült felvételeiken, sápítozzam közzétett sztorijaik miatt, üljem végig azokat a filmeket, amelyekkel megterítik látómezőmet.
Ha van és folyamatosan van értelmes elfoglaltságom, a bálványok kísértései kevésbé ingerelnek. De ha híján vagyok értelmes programoknak, könnyen a markukba kaphatnak.
Jó észnél lenni, hiteles anyagokkal, hiteles emberekkel barátkozni, hogy értelmes életet éljek.
Ízelítő a Bölcs 14. f.-ből... Mert áldott a fa, amely igaz célokat szolgál. Az emberi kéz csinálta bálvány azonban átkozott, meg az is, aki csinálta. Ez azért, mert azt csinálta, az meg azért, mert mulandó dolog létére istennek nevezték. 
A bálványimádás eredete... Egy apa, akit nagyon korai gyász emésztett, elkészítette hirtelen elragadott gyermekének képmását, az immár halott embert istenként tisztelte, és alattvalóit titkos szertartásokra és áldozatokra kötelezte. Idővel az istentelen szokás megszilárdult és törvényként megtartották. A hatalmasok parancsára istenként tisztelték a faragott képet...
A bálványimádás következményei
...mindenütt uralkodik a vér és a gyilkosság, a lopás és csalás, a meggyalázás és a hűtlenség, a lázadás és az esküszegés, a jók zaklatása, a jótétemények elfeledése, a lelkek fertőzése, a nemek fölcserélése, a házasságok szétzüllesztése, a házasságtörés és a kicsapongás a bálványok imádása minden baj kezdete, oka és vége. Mert vagy őrjöngnek mulatozásaik alkalmával, vagy hazugságokat jövendölnek, vagy istentelenül élnek, vagy könnyelműen hamis esküt tesznek... Közöm. Bálvány az, aminek olyan értéket tulajdonítanak, amilyen nincs neki. Mit, kit bálványozunk. Miért? Az értékes miért nem kapja meg a kellő elismerést? Ezekre a kérdésekre a ma emberének válaszolnia kell, ha életvezetését rendben lévőnek szeretné tudni.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr768418258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása