Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.02.26. 14:19 emmausz

Hitelesség és/vagy korrupció

Hitelesség és/vagy korrupció
Balázs Géza azt írja mai posztjában, hogy Teréz anyáék kalkuttai kolostorában tilos koldulni, mert ameddig nem tiltották, annyi koldus gyűlt össze, hogy megállt az élet. Mióta tiltott az adakozás, lehetőség van arra, hogy az adakozók az adományukat jó kézbe adják, s fegyelmezett formában lehetővé váljon az elosztás. A nyelvész még megjegyzi, hogy egy odaítélt Nobel Béke-díj se oldaná meg a világ szegényeire vonatkozóan a kérdést. Azért jönnek ide migránsok, hogy részesüljenek javainkból. De annyian jönnek, hogy a részesedést ellehetetlenítik. Ha viszont az adományokkal keresnénk fel őket saját élőhelyükön, mielőtt odaérnének a javak, szertefoszlanak. Várható Balázs szerint, hogy erőszakkal el fogják venni a tehetős nemzetektől azt ami elvehető.
Érzek ebben nagyon elgondolkoztató igazságot, de némi ellentmondást is. Lám, Teréz anya misszionáriusai képesek világszerte elrendezni az adományok célbejuttatását. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy ki van kapcsolva a folyamatból a mindent elborító korrupció, gengszterizmus, a maffia. A megoldás kulcsa a hiteles emberekből álló lánc, amely az egyik végállomástól a másikig megőrzi, és célba érve teríti az anyagi és szellemi segítséget.
Mi lenne, ha teszem azt, a szerzetes apácákra bíznák a segélyek elosztását. Nekik nincsenek tartalékaik, szegénységi fogadalmuk és erkölcsi tartásuk viszont van. Hasznosan belevethetnék magukat a világ javainak igazságosabb elosztásába.
Hogy ma ez nem így van, gondolom, nem rajtuk múlik.       
Ízelítő a Bölcs 15. f.

Izrael nem szolgál a bálványoknak
Istenünk, jóságos vagy és hűséges; türelemmel és irgalommal kormányozod a mindenséget. Ha vétkeztünk is, a tieid vagyunk.
A bálványkészítők dőresége
A fazekas ...azt hiszi, hogy létünk csak játék, életünk meg hasznot hajtó vásár. Mert – azt mondja – mindenünnen, még a rosszból is hasznot kell húzni. Az ilyen mindenkinél jobban tudja, hogy vétkezik, amikor a föld agyagából egyszerre törékeny edényeket és bálványokat csinál.
Az egyiptomiak balgasága: általános bálványimádásuk
Isteneknek tartották a népek összes bálványát, amelynek a szeme nem jó a látásra, sem az orra a levegő belélegzésére, sem a füle a hallásra, sem a kezén az ujj a tapintásra, sem a lába a járásra. Hisz az ember ... tökéletesebb, mint azok a tárgyak, amelyeket imád, mert neki van élete, azoknak meg nincs. Közöm. A bálványimádás egykor és ma is itt kísért. Ha az ember ellenállna neki, rásegít a sose volt erősségű civilizációs zaj, a propaganda, amely elcsavarja a fejeket. Avagy miért tapsolnak minden öt percben a tévéműsorok közben, miért dobolnak folyamatosan a hírek közben, még a meteorológiai jelentések alatt is, miért röhögnek-füttyögnek kórusban minden tahóságon és érdektelen semmin. Megjegyzem még, hogy évezredek teltek el az ószöv. óta, de a mai tudomány állása is kevés élő előállítására. Nem emberekére, de egy szintetikusan előállított élő sejt sem létezik.   

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr188421568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása