Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.04.28. 17:09 emmausz

Egy hírmentes nap

Ma sem rendkívüli, sem szabályos világnap nem volt – jelentette gyerekkoromban a Kossuth Rádió az esti krónikában. Nem tudom, mit jelentett volna a rádió, ha szabályos vagy rendkívüli világnap lett volna aznap, de hát nem volt. Esetemben a mai nap részben hasonlít, részben különbözik a rádióban közzétett-től. Mivel semmi rendkívüli nem történt, napunk teljesen szabályos volt. Ami ezzel járni szokott, ha nincs semmi rendkívüli, akkor nincs a történéseknek hírértékük se. Reggel reggeliztünk, délben ebédeltünk, délután sétáltunk. Reggel áthoztuk saját kérésére nagyobbik unokánkat, aki mesét nézett a tévé néhány csatornáján. Próbáltam gyermekenciklopédia képeivel elvonni a figyelmét, de nem érdekelte. Ez sem rendkívüli, ugye, inkább szokásos, szabályos.
Sétánk során felmerült, hogy el kellene látogatnunk az üzletközpontba, mert elfogyott a fagyi itthon a fagyasztóból. Ahogyan az szabályosan szokott lenni, tele szatyorral tértünk haza, többek között néhány parfét is vettünk.
Ennyi talán elég is arra, hogy bizonyítsam, ma semmiféle hírértékű eseményről nincs okom beszámolni. Ha pedig így van, akkor mai posztom vége felé közeledem. Aki nem hiszi, annak még néhány további részlettel tudok szolgálni magánban.
Nagyjából frontmentes nap is volt a mai. Ez nem annyira jó hír, mert nincs mire fogni, ha valami nem stimmel vérnyomásunk, közérzetünk, stb, stb tekintetében.
Mégis olykor jobban örülök egy hírmentes napnak, mint egy információban gazdagnak.
NB. Melegfront közeledése várható. 
Ízelítő az Iz 3. fejezetből:
Zűrzavar Jeruzsálemben
... Jeruzsálem romba dől, és Júda összeomlik. Mert szavaik és tetteik az Úr bántására vannak, az ő fölségének sértésére. Arcuk kevélysége ellenük vádaskodik, úgy dicsekszenek vétkeikkel, mint Szodoma népe. Jaj nekik... Az Úr feláll bírói székéből, feláll, hogy ítélkezzék népén. Az Úr ítéletre hívja népe véneit és fejedelmeit: „Ti legeltétek le a szőlőt és házaitokban szegényektől rablott holmit rejtegettek. Mi jogon zúzzátok össze népemet, és töritek pozdorjává a szegények arcát?” Ezt mondja az Úr, a Seregek Ura.

Gúnydal a jeruzsálemi asszonyokról
Ezt mondja az Úr: Sion leányai felfuvalkodtak, fenn hordják a fejüket, kihívóan tekingetnek, táncolva járnak, s csörgetik lábukon a karikákat. ...Azon a napon az Úr mind elveszi, ami ékességül szolgál, ... és üszög lesz a balzsam, kötél az öv, a fodorított haj kopaszságra változik, díszes ruhaként szőrzsák szolgál, és homlokra sütött bélyeg lesz a szépség.

Jeruzsálem özvegyei
Férfiaid kard élén vesznek el, és hőseid a harcban. Kapui gyászolnak majd és szomorkodnak, és ő ott ül a porban elhagyottan. Közöm. A prófécia az Istentől való elhajlás következményeiről beszél. Nem szerencsés az Úrral folytatott párbeszéddel való szakítás, és a bálványok után való futkosás. Az istentelen társadalom betonfalba ütközik és lepattan róla. Ez a történelmi tapasztalat.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr198670850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása