Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.06.12. 12:36 emmausz

Nézzük az EB-t

Már amikor nézzük.  Többnyire csak az összefoglalót. Eddig élmény volt az angol-orosz meccs utolsó 11 perce. Előbb angol remény született, utóbb az oroszok egyenlítése folytán elszállt ez a remény. Az angol szurkolók Marseille-ben székeket hajigáltak részegen a francia rendőrség folyamatos foglalkoztatását elérve, az oroszok pedig a meccs végén petárdáztak. A francia-román végeredmény 2:1. A meccset magyar bíró vezette. Őt hibáztatják a románok a vereségért. A gondolatot tovább folytatom: A walesi csapat szintén 2:1 arányban nyert Szlovákia ellen. Vajon hibáztatják-e miatta a norvég bírót?
PS.: A régi vicc szerint jelentik Ferenc Józsefnek, hogy osztrák-magyar meccs lesz. Mire F.J.: ...és kivel játszunk? 

***
Tegnap elgondoltam, hogy a beharangozott és várható felhőszakadások híre meghiúsítja csoportunk találkozóját. De – hála Istennek – nem.  Végül is egy tucat ember adott egymásnak találkozót. VP szereti a régi idők zamatos írásait. Ezekből kettő most elhangzott, noha éppen ő és párja exkuzálta magát. Ideírom a novella adatait, hátha utólag hozzáférést keres hozzájuk a neten. Az általam elővezetett Mikszáth-elbeszélés címe: A kaszát vásárló paraszt. HP pedig Gozsdu Elek Ultima Ratio c. elbeszélése. De olvashattam volna A korlátfa c. közigazgatási történetét (ugyancsak Mikszáth az elkövetője). Az is jó kis sztori. Elég, ha az utolsó mondatát ideidézem: „...noha a legrövidebb eljárást vettük, annyi idő telt ebbe bele, hogy azóta ismét elkorhadt, s ezt ismét jelenti a szolgabírónak, a szolgabíró az alispánnak, az alispán az államépítészeti hivatalnak, és így tovább-tovább... örökkön örökké. Ámen.
Ízelítő az Izajás 48. fejezetből:
Halljátok, Jákob háza...amik eddig történtek, azokat előre kijelentettem; az én szám hirdette meg, én adtam tudtotokra. Aztán hirtelen megtettem és beteljesedtek. Jól tudtam, hogy megátalkodott vagy, vasinakból van a nyakad és ércből a homlokod, azért jelentettem ki neked jó előre mindent, mielőtt megtörténtek, tudtul adtam neked, nehogy azt mondhasd majd: "Az én bálványom vitte ezeket végbe, az én faragott képem és bálványszobrom határozott így." Hallottad és láttad ezt mind, teszel-e hát tanúságot róla? És most új dolgokat jelentek ki neked, elrejtett dolgokat, amiket nem ismersz. ... maga Isten, az Úr küld, a lelke által... Bárcsak ügyeltél volna törvényemre, akkor boldogságod hasonlítana a folyóhoz, ...Meneküljetek a káldeusok közül! Hirdessétek ...: "Az Úr megváltotta szolgáját, Jákobot."Valóban, nem szenvedtek szomjúságtól, amikor a pusztában vezette őket. A kősziklából fakasztott nekik vizet, megrepesztette a sziklát, és víz fakadt belőle. De nincs békéjük az istenteleneknek - mondja az Úr. Közöm. A nép viselkedése sose konform. Mindig akadnak lázongók, bálványimádók. Izajás jövendölései hitelesítik minden mondandóját. Igazolják, hogy ő valóban az Isten embere. A puding próbája, hogy megeszik – mondja az angol, ...most új dolgokat jelentek ki neked, ... amiket nem ismersz – mondja a próféta.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr558801440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása