Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.07.25. 13:25 emmausz

Kockázatok és mellékhatások

Ma került sor a kardiológiai kontrollra
Ma kiderült, hogy a vízhajtó nem olyan gyógyszer, amit naponta kell szedni, hanem csak szükség szerint. Esetemben lehet, hogy fölösleges is. Lábam ödémáját nem mulasztja el, ugyanis a tenzió-csökkentő gyógyszer naponta kétszer újratermeli a duzzanatot, hiába a vízhajtó. A megoldás, másféle csökkentő tabletta.

De hogy fennmaradjon a hospitalizálódás élménye, mától két héten át naponta 3 alkalommal kell mérni vérnyomásomat. Jó esetben két hét múlva, rossz esetben egy hét múlva jelentkeznem kell a tapasztalatokkal.
A szívlötyögésem nem változott lényegesen, van rá esélyem, hogy elkalapál még egy ideig, de a hipertóniát kezelni kell.
Mivel kávét mérés előtt inni nem tanácsos, azzal próbálkozom, hogy hajnalban megkávézom, 7-kor begyógyszerezem magamat és félkilenckor mérem először. Aztán délben, aztán este.  
Mivel a magas vérnyomás meglehetős népbetegség is, még megjegyzem, hátha valakinek érdekes lehet az információ, hogy a magas vérnyomást alkalmilag Tensiomin nevű gyógyszerrel kell lejjebb srófolni. Esetemben a 25-ből kell egyet szétrágni, makacskodás előtt még 3-szor ismételni lehet félórás kihagyásokkal. Ha akkor se, akkor orvosi segítség a megoldás.
Most, hogy kibeszéltem magamat, egy jó darabig nem szeretnék efféle témákhoz nyúlni. Mert az előfordulható kockázatokat és mellékhatásokat pszichológusommal kellene megbeszélnem.
Ízelítő a Jeremiás 21. f.-ből:
3. BESZÉDEK, FŐLEG A JOJAKIM URALKODÁSA UTÁNI IDŐKBŐL
Ezt a szózatot intézte az Úr Jeremiáshoz...: „Mondjátok meg Cidkijának: ... Megverem e város lakóit, embert és állatot egyaránt; súlyos dögvészben vesznek el. Aztán – így szól az Úr – majd kiszolgáltatom Júda királyát, Cidkiját, szolgáit és a lakosságot mind, akik csak megmenekültek ebben a városban a dögvésztől, a kardtól és az éhínségtől, Nebukadnezárnak ..., ő kardélre hányja őket irgalmatlanul, kegyetlenül, szánalmat nem ismerve.” ... e város ellen fordítom arcomat, romlására és nem megszabadítására – mondja az Úr. Igen, Babilon királyának kezére kerül, s ő majd lángba borítja.”

A királyi ház figyelmeztetése
Júda királyi házának ezt mondd: Halljátok az Úr szavát, Dávid háza! Ezt mondja az Úr: Reggelenként igazságos ítéletet hozzatok, és ragadjátok ki, akit nyomorgatnak, nyomorgatója kezéből. Mert különben fellobban haragom,  és... úgy büntetlek meg benneteket, ahogy tetteitek. Közöm. Élénk előttem a kép. Werfel Halljátok az igét c. könyvében érzékletes képben tárja fel a szörnyű eseményeket. A néptömeg előtt lemeztelenítik Cidkija két fiát, akik panaszkodnak, hogy fáznak, de abban a pillanatban ketté is vágja őket a bakó. Párhuzamosan a mindezt látó Cidkiját megvakíttatja Nebukadnezár. Mire jó Jeremiás könyve? Többek között arra, hogy bizonyítsa, folyamatosan Júdea ellen jövendöl, de folyamatosan nem hallgatna rá. A vég ilyen körülmények között elkerülhetetlen. Hiába „látja” előre a tragédiát, a fennálló rendszer helyett nem cselekedhet. Olyan ez, mintha az ablak mögül látnám, hogy menthetetlenül bekövetkezik egy baleset. Látom, de megakadályozni nem áll módomban.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr398913116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása