Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.07.27. 15:01 emmausz

Minden máshogy van

Tegnap írtam egy kommentárt, elkészítettem két kedvemre való fotót, rákanyarodtam a reformgyógyszerekre, majd felszökvén a vérnyomásom, visszaálltam a korábbi verzióra. Hadd dagadjon a bokám az amlodipinetől. A rehebilitáció részeként hibiszkuszteát ittam. A változatosság kedvéért pedig ma galagonya teát.
***
Lementem a Dunához, de élmény a szokásos. Por, meleg, integető gyerekek a vízibuszról. Visszaintegettem nekik. Találtam egy teniszlabdát. Itthon szappannal megmostam.
Légkondi bekapcs, ventilátorok működnek, kint párás kába meleg. Lent érik a füge. Vittem könyvet a könyvmegállóba, de nem hoztam semmit. Elég lepusztult anyagot találtam.
Más nem történt.
Most várom, hogy kiegészüljön két főre létszámunk, és elindítsuk a pincepörkölt elkészítését.
***
Még írom a posztot, miszerint más nem történt.
De igen.....
Egyszer csak fúráshoz hasonló zajra figyelek föl. Keresem az okát, és meg is találom. Szétrobbant a melegvíz-nyomócső a mellékes műszaki panele mögött. Folyik orrba-szájba a lé. Keresem a golyóscsapot, elzárom, majd addigra összejön a kőpadlón 20l víz, és feljön az alsószomszéd, hogy valakitől áznak. Mondom neki, tőlünk. De már intézkedtem.
Azért eszembe ötlik, mi van, ha a Balatonnál nyaralunk és senki sincs itthon? Most várjuk a szerelőt.
***
A szerelő jött, szerelt, én fizettem. 30 000,. Most értesíthetjük a biztosítót. Tegye meg nagylelkű ajánlatát.
*** 
 
Próbálom nem megszokni a megszokhatatlant. Egy fene bátor 19 éves ISIS katona-hősiesen elvágta a nyakát egy 84 éves francia papnak. Tettéért saját életével fizetett. Odaát csak egy esélye lehet, ha beismeri tettének végtelen ostobaságát. Egyházunk szerint a mise közben mártírhalált halt pap azonnal szent, gyilkosa pedig magára vessen. A gyilkos – gondolom – úgy véli, hogy a dzsihádban hősi halált halván a hetedik mennyországban köt ki, ahol folyvást neki kedveskedő hurik veszik körbe mindenféle figyelmességekkel. Én persze nem így gondolom.
A gyaurok sorozatos meggyilkolását érdemben kellene megállítani. Az, hogy a gyilkos is életével fizet, az nem visszatartó erő.  De kell lennie olyan Achilles-pontnak, ami megállítja az őrületet. Móra leírja, hogy az ókori görögök körében elterjedt az a szokás, hogy a fiatal lányok öngyilkosságot követtek el – megállíthatatlanul, mígnem az illető városállam vezetőjének a felesége meg nem súgta férjének a megoldást: Közhírré tették, hogy a következőkben minden öngyilkosságot elkövető hajadon testét a város főterén meztelenül közszemlére teszik ki. Az öngyilkosságok azonnal megszűntek.
Az IÁ ellen női milicisták kezdtek harcolni. Akiket ők lőttek le a férfiak közül, azok, hiedelmük szerint, nem élvezhetik odaát a hurik incselkedéseit. Félnek is a női harcosoktól, mint a tűztől.
Ilyesvalamire gondolok.
 Ízelítő a Jeremiás 23. f.-ből:
Messiási jövendölések. Az eljövendő király
Jaj a pásztoroknak, akik elvesztik és szétszélesztik legelőm juhait – mondja az Úr. Ezért ezt mondja az Úr, Izrael Istene a pásztoroknak, akik népemet vezetik: ...szétszélesztettétek nyájamat, szétkergettétek, s nem törődtetek vele...nyájam maradékát magam gyűjtöm össze azokból az országokból, ahová elűztem őket; visszahozom őket legelőikre, ott gyarapodni fognak és megsokasodnak. Pásztorokat rendelek föléjük, hogy gondjukat viseljék és legeltessék őket; ... igaz sarjat támasztok Dávidnak. ... Ez lesz a neve, amelyen szólítják: „Az Úr, a mi igazságunk...

Fenyegető beszéd az álpróféták ellen
A prófétákról: ... „Tele van az ország házasságtörőkkel. ...Gonoszságot művelni, arra gyorsak; és minden erejük a hamisságuk... rájuk hozom a veszedelmet, a büntetés esztendejét ... Ne hallgassatok arra, amit ezek a próféták mondanak nektek, mert félrevezetnek benneteket. ... Hallottam, miket mondanak a próféták, akik hazugságokat jövendölnek a nevemben. „... Az a próféta, aki álmot lát, csak mondja el a saját álmát. De aki tőlem veszi a szót, hát hirdesse hűségesen! ...a próféták ellen fordulok – mondja az Úr –, akik ellopják egymástól szavaimat. ... elvetlek benneteket magamtól. ... Közöm. Gyerekkoromban megtanítottak rá, hogy a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Így volt ez az ó- időkben is. Az igaz próféta prófétált a hamis prófétáknak. Végzetüket jósolta, mely be is teljesedett. Mi meg figyeljünk arra, hogy mit mond a Lélek életünk eseményeire.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr18917872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flora/ro 2016.07.28. 03:10:37

Mick, a két "hős" barbár gyilkos csak 19 éves!...
Nem tudom, hogy az általad javasolt megoldás mennyiben lenne hatásos...
Tény, hogy könnyű megoldás nincsen, különben már régen megtalálták volna.
Ma pl. a francia egyházak együtt hívtak mindenkit az összetartásra és ezt én is csak üdvözölni tudom.

emmausz 2016.07.28. 05:28:46

Tényleg csak 19. Javítom. Lefogadom, hogy létezik valamiféle megoldás, csak még nem jöttek rá, hogy miben állna.
süti beállítások módosítása