Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.08.02. 13:48 emmausz

Biztosítás – biztonság

A világító reklám szövege még él retinám mögött. Biztosítás biztonság. Hát nem is tudom. Talán beszámoltam róla, kb. jó egy hónapja egy zebra előtt megálltunk kocsival, amikor belénk szállt egy másik autó. OK. Félreálltunk, kitöltöttük a kék-sárgának nevezett hevenyészett baleseti űrlapot. Rossz érzés fogott el. Olyasféle, mint amikor beteg az ember és tehetetlen. Annyira azért nem, hogy a kárbejelentést ne tettük volna meg a baleset másnapján. Mivel a szabálytalankodó biztosítója az AEGON, hát az őket képviselő cégnél. A szemlét lefolytatták, a jkv.-et továbbították az AEGONnak. Feleségem érdeklődött az idők során. E-mailét azzal hárították, hogy csak a károsultnak adnak ki adatot az ügy állásáról. Azon nyomban elküldtem a saját e-mailemet. Az automata visszaigazolta, hogy megkapták: Várjam a választ. Várom. Immár több mint egy hónapja. Még meddig várjak?
Azt is elmondtam, hogy a múltkorában nyomócsőtörés ért bennünket. Mivel sürgős ilyenkor a javítás, gyorsszervizt hívtunk: A szerelő számlázta a javítást. Párhuzamosan jelentettük a SIGNAL Biztosítónak, mert annak fizetjük a lakásbiztosítást. E-mailünkre ezideig még visszajelzést se kaptunk. Egyáltalán: él még ez a cég?
Most várunk.
De meddig?    
Quousque tandem abutere Biztosítók patientia nostra?  
Ízelítő a Jeremiás 30. f.-ből:
3. A VIGASZTALÁSOK KÖNYVE
Izrael helyreállításának ígérete
... eljön az idő – mondja az Úr –, amikor jóra fordítom népemnek, Izraelnek [és Júdának] sorsát – mondja az Úr. És visszahozom őket, hogy birtokukba vegyék ezt a földet, amelyet atyáiknak adtam. ... Szörnyű kiáltást hallottam... A szorongattatás napja Jákob számára, de megmenekül. Azon a napon összetöröm az igát nyakukon és szétzúzom bilincseiket. Nem lesznek többé idegenek szolgái, hanem az Úrnak, Istenüknek fognak szolgálni... nem semmisítlek meg, csak megfenyítelek, ahogy igazságosságom kívánja, mert nem engedhetem, hogy teljesen büntetlen maradj...; sok gonoszságodért, tömérdek vétkedért tettem ezt veled. De mind felfalják majd azokat, akik téged faltak, és fogságba jut minden ellenséged. ...gyógyulást hozok neked és kigyógyítalak sebeidből – mondja az Úr.... Megsokasítom őket, és nem fogyatkoznak meg; megdicsőítem őket, és nem szégyenülnek meg. Fiaik becsesek lesznek a szememben, mint egykor voltak... ti az én népem lesztek, én meg a ti Istenetek leszek. ... Az Úr fölgerjedt haragja nem csillapul le, míg csak végbe nem viszi, és meg nem valósítja szívének szándékait; az idők végén értitek ezt meg. Közöm. Isten irgalmas. De akik elpártoltak tőle, azokhoz igazságos: megfenyítelek, ahogy igazságosságom kívánja, mert nem engedhetem, hogy teljesen büntetlen maradj. Akik megigazulnak, azokban visszaáll a szövetség rendje: ti az én népem lesztek, én meg a ti Istenetek leszek. És Isten újra irgalmas arcát mutatja. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr678930336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása