Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.08.26. 11:54 emmausz

Fontos és fontatlan történések

Először sorban álltam a házi orvost helyettesítő másiknál jogosítványügyben. 
Majd visszatértem hozzá, hogy a sokféle gyógyszerem negyedéves adagját írja receptre. Ez meg is történt.
Ma harmadszor is visszamentem hozzá, mert az asszisztens egy pirulát kihagyott a sorozatból.

Az így teljessé lett listával a kezemben felkerestem a patikát. Elég gyorsan végeztem. Ám egyik tablettából sose tartanak készleten.
Így újra mehetek hozzájuk a központtól megrendelt dologért, ha majd megérkezik.

Egyik ügy kergeti a másikat, és az elintézendőknek soha nincs vége. Határidők, csuklóztatások, várakozás.
No, de sebaj.
Süt a nap, lehet ejtőzni a verőfényben az erkélyen.          

Az Évától kapott gitárhangolást segítő műszer hibátlanul működik. Az Évának rendelt okarina megvétetett.
A nyári képek egyre sorjáznak a számítógép képernyőjén, a facebookon és az albumjaimban.
Az olasz földrengés áldozatainak a száma jelenleg 247 fő. Ha egy volna, az is sok volna. Th. Wilder új regényt írhatna arról, hogy immár az umbriaiaknak miért kellett éppen most egyszerre meghalniuk.  Adja az Isten, hogy aki azonnal nem halt meg, és még él, mind megtalálják időben és kimenekítsék őket szorongatott helyzetükből. Minden egyes reggel a Madonna della strada közbenjárását kérem, hogy ne okozzunk másoknak és mások se nekünk balesetet, merthogy az olyan ostoba dolog.  Ám ugyanilyen szamár halál a tengerbe fulladni vagy épületek romjaitól takarva kiszenvedni.
Isten óvjon tőle mindenkit.

Ízelítő a Jeremiás 46. f.-ből:
1. RÉSZLETES JÖVENDÖLÉSEK
Ezt a szózatot intézte az Úr Jeremiás prófétához a népek ellen.

Fenyegető jövendölés Egyiptom ellen. A karkemisi vereség
... mit látok? Megriadva meghátrálnak... A fürge lábú sem menekül meg, a legbátrabb sem tudja megmenteni életét, mert ott északon, az Eufrátesz folyó mellett vereséget szenvednek, elesnek... jajszavad betölti a földet, mert harcosaid egymásnak esnek, és együtt vesznek el mind.

Egyiptom meghódítása
... Légy készen!” Mert a kard már körülötted öldököl. ...Szedd össze holmidat a fogságra, Egyiptom leánya, aki még nyugton vagy otthonodban. Nofot ugyanis pusztává teszik, elhagyatottá és lakatlanná, ... Még zsoldosai is ...megfutamodnak, hogy meg sem tudnak állni, mert elérkezett számukra a pusztulás napja, bűnhődésük ideje. ... Egyiptom leányát gyalázat éri, észak népének kezébe kerül... És azok kezére adom őket, akik életére törnek, vagyis Nebukadnezárnak...De te ne félj, ..mert kiszabadítalak a távoli országokból és utódaidat a fogság földjéről... Ne félj hát ..., mert veled vagyok. Azoknak a népeknek mind véget vetek, amelyek közé szétszórtalak; de neked nem vetek véget, csak megfenyítelek igazság szerint, mert nem hagyhatlak teljesen büntetlenül. Közöm. A jóslat ellen nincs apelláta. Egyiptom elvész, vele együtt szövetségeseik is a káldeusok rabjaivá lesznek. A sors ellen lehet kapálózni, de fölösleges és hiábavaló.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5911653492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása