Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.09.07. 10:41 emmausz

Apróságok

Tegnap megtudtam, hogy háromféle krumpli forgalmazható, A, B és C jelzéssel. A széteső fajta, mely salátának alkalmas, B. a főzni való, C a sütni való. Javasolom könnyen megjegyezhető formájukat: A mint Aláta, B mint bőzni való, C, mint cütni való.
***
Sokadszorra ismétlik a Palota ékköve c. koreai sorozatot. Elé ülve a következő gyöngyszemet kaptam el: a főhősnő, Csánggum egy elalélt társát látva összecsapja a kezét, és így kiált: Jézusom! 
Nocsak! 1500 körüli időkben történik a dolog. A lexikon szerint a kereszténységet japán katonák ismertetik meg a koreaiakkal kb. 1600-ban. Csánggum aligha hallotta Jézus nevét, és hogy felkiáltó szóként használja az teljesen kizárható.
***
Tegnap erős fejfájásom alakult, s nagyon nem szeretem, mert legutóbb állapotom kísérője volt, amikor kórházban kötöttem ki. Gondolom, szerepe lehetett kialakulásában a fölöttünk tornyosuló óriáscellának, hatalmas felhőnek, talán túl sokat is ebédeltem, de hozzájárulhatott az eddig leélt csaknem hetven év is, hogy megnövekedjen a tenzióm. Sikerült letuszkolni elfogadható tartományba.
Próbálok koplalni, és sokat inni.
***
Borotválkozás közben jutott eszembe, hogy a borotva másképpen kifejezve: szőrszálhasogató.

Ízelítő a Báruk könyve 4. fejezetéből.
... a törvény... örökre megmarad. Aki megtartja, élni fog, aki elhagyja, meghal. ...Boldogok vagyunk mi, Izrael fiai, mert Isten tudtunkra adta, hogy mi tetszik neki.

4. JERUZSÁLEM PANASZA ÉS REMÉNYE
Éleszd fel reményed, népem, Izrael nevének hordozója! Eladtak benneteket a népeknek, de nem azért, hogy elvesszetek. Felingereltétek az Isten haragját, ezért lettetek az ellenség martaléka. ... Teremtőtöket ingereltétek haragra: démonoknak áldoztatok, nem az Istennek. ...Távoli nemzetet szabadított rájuk, kíméletlen, idegen nyelvű népet, amely nem tisztelte az aggastyánt, s nem volt részvéttel a csecsemő iránt. Az özvegytől elvette szeretett fiait, megfosztotta lányaitól és egyedül hagyta. ...vezeklésül szőrzsákba öltöztem, s az Örökkévalóhoz fohászkodom, ameddig élek. Bizakodjatok, gyermekeim, kiáltsatok Istenhez! Ő kiragad az elnyomásból, ellenségeitek kezéből. ... bízzatok, gyermekeim, kiáltsatok Istenhez! Aki megpróbáltatást hozott rátok, az újra megemlékezik rólatok. ... Meglakolnak a városok, ahol gyermekeid fogságban voltak, meglakol, aki elvette fiaidat. ... Jeruzsálem, tekints kelet felé, és nézd az örömet, amely Istentől jön. Nézd, visszatérnek fiaid, akiknek láttad távozását. Visszajönnek, s összegyűlnek kelettől nyugatig a Szentnek parancsára, ujjonganak, mert az Isten megdicsőült. Közöm. A reménytelenség ellenére fontos reménykedni. Mert a hullámvölgynek, a depressziónak egyszer csak vége szakad. Aki búsult, örömre vált, aki nyomorult volt, az felszabadul, aki elerőtlenedett, az erőre kap, és ÉLNI kezd.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7811684411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása