Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.10.12. 09:31 emmausz

Ismeretdömping

Nemrég indult az M5 csatorna, ismeretterjesztő adásokkal. terjeszti az ismereteket, amelyek által saját ismereteink is kiterjednek, kiszélesednek. Csak el ne vesszünk a részletekben. Olyan a műsorszerkezete mint a Deltáé volt valaha. Talán csak bővebb. Szükségképpen az, hiszen kora reggeltől késő éjszakáig sugároz valamit. 
Ma pl. főbb vonalakban ilyesmiket:
Történelem,
óceánok,
krónika,
földrajz,
nyelvek,
kereskedelem,
szellemi vetélkedő,
mindenki akadémiája,
vers,
koncert,
film.
Hát elég nagy területről halássza le s közvetíti a levonható konzekvenciákat.
Csak el ne vesszünk az ismeretdömpingben.
Ízelítő az Ezekiel 36. f.-ből:
Jövendölés Izrael hegyeiről
... a többi népek ... ellen beszéltem, mivel elfoglalták országomat; káröröm volt a szívükben és megvetés a lelkükben, amiért elpusztították és kifosztották. ... Nézzétek, ...el kell tűrnötök a népek gyalázkodásait. Ezért ... a népeknek, amelyek körülöttetek vannak, viselniük kell majd gyalázatukat. ... Izrael hegyei, sarjasszatok ágakat és teremjetek gyümölcsöt népemnek, Izraelnek, mert hamarosan visszatér! Mert nézzétek, hozzátok megyek, felétek fordulok, azért megművelnek és bevetnek benneteket.... Megsokasítom rajtatok az embereket és Izrael egész házát. ... Lakottá teszlek benneteket, mint azelőtt voltatok, és jót teszek veletek..., Izrael háza a saját földjén lakott, de beszennyezte életmódjával és tetteivel. Életmódja ...tisztátalan volt. Ekkor ... szétszórtam őket a népek közé, és szétszélesztettem az országokba... szent nevemért teszem, amelyet megszentségtelenítettetek a népek között, amelyek közé kerültetek. Szentté teszem nagy nevemet, amelyet gyalázat ért a népek között, amelyet megszentségtelenítettek közöttük...tiszta vizet hintek rátok, hogy megtisztuljatok minden tisztátalanságtól, s minden bálványtól megtisztítalak benneteket. Új szívet adok nektek és új lelket oltok belétek, kiveszem testetekből a kőszívet és hússzívet adok nektek. Az én lelkemet oltom belétek és gondoskodom róla, hogy parancsaim szerint éljetek és szemetek előtt tartsátok törvényeimet és hozzájuk igazodjatok. Abban az országban laktok majd, amelyet atyáitoknak adtam, s az én népem lesztek, én meg a ti Istenetek leszek. ... én, az Úr újra felépítettem, amit leromboltak, és amit letaroltak, azt újra beültettem. ...Akkor majd megtudják, hogy én vagyok az Úr. Közöm. A lelkigyakorlatozók önértékelését ma is erősítik, támogatják Ezekiel szavaival: megtisztítalak benneteket. Új szívet adok nektek és új lelket oltok belétek, kiveszem testetekből a kőszívet és hússzívet adok nektek. Az én lelkemet oltom belétek és gondoskodom róla, hogy parancsaim szerint éljetek... Súlyos szavak ezek, az Isten irgalmas szeretetéről szólnak, amellyel teremtménye felé fordul, mert örök javát akarja. Mindenkit meg kíván szólítani! Bárcsak hallgatnánk ma Isten szavára és nem volnánk keményszívűek. Nagy jót tennénk magunknak.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9411798257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása