Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.10.23. 12:24 emmausz

1956+60=2016

1956-ra emlékezve rövid leszek, mert sok részletes emlékezést hallhat, láthat, olvashat mindenki.
8 éve írtam, ma is igaznak gondolom:
Hogy hol a szabadság mostanában? 
Rövid válaszom: Benned meg bennem. Ha akarod, és ha akarom. Ez a szélsőséges élethelyzeteket kivéve működik. 
***
 Nem tudom, mennyire eredeti gondolat az, hogy kölcsönveszem más gondolatait. Mentségemre legyen az a tény, hogy a zsenik gondolataiknak csak kb. 95%-át veszik kölcsön, a maradék 4–5% tényleg saját gondolatuk. Én meg nem vagyok lángész.
Most hogy a könyvmegállóból elhozott kötet végére értem, (Liv Ullmann: Változások) kissé enerváltan veszem tudomásul, hogy sokat olvastam, mégis csak két gondolat ragadott meg olyannyira, hogy érdemesnek tartsam megidézni a kötetből. Igaz, ezek érdekesek.
A legtöbb, amit a siker adhat: a tudat, hogy nem éri meg a fáradság sóvárogni utána.” Valóban nincs értelme a sikerhajhászásnak. Talán még érdekesebb a következő: „A siker jót tesz. De a kudarcot is közelebb hozza, mert a sikert csak még nagyobb siker követheti – vagy kudarc.” Ez is igaz, és könnyen belátható. Akkor meg minek a rendetlen ragaszkodás az egészhez?!
Ízelítő az Ezekiel 48. f.-ből:
A Szentföld felosztása
...Dáné egy rész.  Áseré egy rész. Naftalié egy rész, Manasszéé egy rész. Efraimé egy rész, Rubené egy rész, Júdáé egy rész. A papok szent része hosszúsága északon huszonötezer mérték, szélessége nyugaton tízezer mérték, szélessége keleten tízezer mérték, hosszúsága délen huszonötezer mérték, s az Úr szentélye legyen a közepén... De a levitáké is legyen akkora, mint a papok része. Az ötezer mérték, ami megmarad..., a városé lakóhelyül és legelőül... Ami megmarad, a fejedelemé legyen... A többi törzs számára a keleti oldaltól a nyugati oldalig: Benjaminé egy rész, Simeoné egy rész, Isszacháré egy rész, Zebuluné egy rész, Gádé egy rész. 

Jeruzsálem kapui
...A város kapui Izrael törzseinek nevét viseljék. A három északi kapu: Ruben, Júda, Lévi kapuja. A keleti oldalon... József, Benjamin, Dán kapuja. A déli oldalon Simeon, Isszachár, Zebulun kapuja. A nyugati oldalon Gád, Áser, Naftali kapuja. A város neve ezentúl ez lesz: „Az Úr ott van.” Közöm. Az Úr ott van: Jahve – sam. (Jerusalem) Jelenése nyomán Ezekiel megadja a fogságból visszatérő törzsek letelepedési koordinátáit, és körvonalazza a Jeruzsálem város kapuinak számát, rendjét. Amikor valami van, annak struktúrát kell adni. Ezekiel az Úrnak tetsző struktúrát közvetíti.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4811831695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása