Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.11.02. 10:21 emmausz

Elstartoltunk


Tegnap hazafelé a vonaton vesztegelünk Székesfehérváron. a szomszédos vonatablakban olvasható szöveg: ZÓNÁZÓ. Jaj, de jó. SZÓ, MI SZÓ, ez olyan, mint a TA-PÉ-TA. A tapéta közülük a legolyanabb szó. Tapétázni lehet vele. Ta-pé-ta-pé-ta-pé-ta-pé, csak át kell lapolni hozzá egy-egy szótagot.  A zónázó is jó: Zó-ná-zó-ná-zó-ná etc. ad lib.
Lám, a szó-mi-szó is működik. Szó-mi-szó-mi-szó-mi-...
Nem gondolkoztam rajta, de igen sok ilyen lehet. Eladdig, hogy NA- TO-ka-to-na. Indítható úgy is, hogy to-ka-to-na-to-ka-to-na-...
***
Útközben jutott eszembe, hogy le kellene fotózni egy mezőn áthaladó utat, és megmutatni a fb-on ezzel a képaláírással: Nagymező utca. Meg is fogom csinálni.
***
Ugyancsak útközben tegnap láttam egy sast, amint lecsapott, hogy meguzsonnázzon. Egy öttagú őzcsaládot, amint messze a földön legelésztek. Láttam egy nyuszit is, jó nagy nyúl volt; egy fácánt is, a jobb oldalon (különben balfácán lett volna). Jobbra szállt egy jó nagy léggömb, jó messzire tőlünk, alighanem emberek álltak a kasban. Tőle tíz-húsz méterre egy lebegő valami, szerintem paplanernyő, alatta csüngő emberrel, Tücsi szerint egy drón, és senki se drónolt rajta.  
Azért a legérdekesebb mégis a több, nyugati irányban repülő madárcsapat volt, alighanem ludak, amelyek a Velencei-tó mellől indultak útnak. Az tette különössé a csapatokat, hogy egy velük ellentétes irányban elstartoló kisebb csapat megváltoztatva szándékát hozzájuk csatlakozott.  
Ízelítő a Dániel 7. f.-ből:
1. A NÉGY VADÁLLAT
Látomás a négy vadállatról
... Dániel álmot látott ...A tengerből négy hatalmas vadállat bukkant fel... oroszlán, ... medve; ...párduc ...a negyedik ...vadállatnak tíz szarva volt...

Látomás az Ősöregről és az Emberfiáról
...trónokat állítottak fel, és az Ősöreg leült. Ruhája fehér volt, mint a hó, fején a haj tiszta, mint a gyapjú. Trónja lobogó lángból volt, kerekei meg izzó parázsból... Ítéletet tartottak, és felnyitották a könyveket. ... megölték a vadállatot, testét tűzre vetették. A többi vadállat is elvesztette hatalmát...amikor az Emberfia az Ősöreghez ért, színe elé vezették. Hatalmat, méltóságot és királyságot adott neki. .... Hatalma örök hatalom volt, amely nem enyészik el soha, és királysága nem megy veszendőbe.

A látomás magyarázata
...a szarv hadat viselt a szentek ellen, s legyőzte őket, míg el nem jött az Ősöreg, és ... a szentek el nem foglalták a királyságot. ...egy király beszédeket mond a Fölséges ellen, és eltiporja a Fölséges szentjeit. Azt tervezi, hogy megváltoztatja az időket és a törvényeket. Mindnyájan a kezébe kerülnek egy időre, két időre és egy fél időre. Akkor... széttiporják, úgyhogy megsemmisül. Azután a Fölséges ... országa örökkévaló ország lesz.” ... gondolataim megrémítettek. Közöm. A Dániel által látott jelenés konkrétan azonosítható a korabeli birodalmakkal. Ami sajnálatos, hogy azóta sem tanultak belőle a birodalmi vezérek. Mind elképzeli, hogy hatalma örök, ami persze nagy tévedés, és amely tévedésnek rengetegen esnek áldozatul minden korban. A mi korunk se kivétel alóla. A rettenet nőttön-nő, az egyre rafináltabb terror miatt. Mégse féljünk: Jézusra fókuszálunk, aki azt mondta: „Ne féljetek, én legyőztem a világot.”  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1411923799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása