Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.11.13. 16:35 emmausz

Feketedobozok

Mi lesz az EU-ból? A bemenet világos. Történt, ami történt eddig... és ezután?
Mi lesz az Egyesült Államok sorsa a jövőben? Ismerjük valamelyest a múltját. A sok pozitív és sok negatív kicsengésű témát, játszmát, taktikát, politikát, stb. Épp ezért kérdés: Mi fortyog a mai boszorkánykonyhában?
A feketedoboz három részből áll, ezekből a bemenetet többnyire ismerjük, vagy legalábbis ismerhetjük. Hogy mi van a dobozban, az teljesen sötét. Senki se tudja, éppen azért fekete a doboz.
Pedig attól függ, hogy mi jön ki belőle.
Mivel feketedobozok ezrével léteznek a világban, meglehetősen nehéz tudni, hogy hova fajulnak a dolgok.
Mindenesetre, ha a kimeneteket tekintjük, a feketedobozok hatalmas mennyisége miatt az output-ok nem fonalak, hanem együttesük hatalmas sodrott kábellé állnak össze.
Ezt úgy hívják, hogy történelem, és egyetlen szerencsénk, hogy jövőnk, miként a múltunk is biztos kezekben van, és ezek a kezek szeretetteliek, lehetővé téve, hogy optimizmussal és bizalommal tekintsünk a jövőbe.
***
Valaki megkérdezte az okos rabbit, hogy tudja-e, hogy mi lesz?
A rabbi azt mondta, hogy azt tudja, hogy mi lesz, csak azt nem tudja, hogy addig mi lesz.        
Ízelítő az Ozeás 7. f.-ből:
Amikor Izraelt gyógyítani akartam, előtűnt Efraim vétke és Szamaria gonoszsága: ...tetteik körbezárják őket, ott vannak színem előtt.

Összeesküvők uralma
A király vezéreivel rogyadozik a tüzes bortól, és gonoszokkal cimborál. ... nincs közöttük, aki hozzám kiáltana.

Az idegenek segítségének keresése vesztét okozza Izraelnek
...Efraim, mint egy galamb, buta és esztelen: Egyiptomot hívják, Asszíriába rohannak! Mehetnek bárhová... gonoszságukért megbüntetem őket.

Izrael hálátlansága és bűnhődése
...Menteni akarom őket, ők meg hazugságokat beszélnek ellenem... Baál felé fordulnak, olyanok, mint a csalóka íj, fejedelmeik kard élén hullnak el nyelvük dühe miatt... Közöm. A próféta a kettészakadt országrészeket szembesíti bűneikkel. Nem azt mondja, ami kényelmes volna számára, hanem amit az Úr közöltetni kíván vele. Ezért aztán nincs becsületük a prófétáknak saját hazájukban. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4911957933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása