Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.11.18. 16:39 emmausz

Az a bizonyos lepke és szárnycsapása

Mégis igaz a feltételezés, hogy ha Kínában egy lepke megmozgatja a levegőt, az esetleg képes a világ más részein hatalmas időjárási változásokat indítani.
Ugye a nóta eleje valamikorra májusra tehető. Ekkor kaptunk meghívást Ráckevére. Jó kis tali kerekedett belőle. Hogy miért nem hamarabb vagy később indultunk onnan. Ki tudja? De mert éppen akkor indultunk, Kiskunlacházára éppen akkor értünk egy kereszteződéshez, amikor egy jó hetvenes asszony a járda szélén hezitált, át induljon-e vagy sem. Tudta, hogy át akar érni, de teljesen bizonytalan volt benne, hogy át fog-e érni. Talán sose tudjuk meg. Mindenesetre a sávjában megállt egy hölgy elsőbbséget engedve neki, mire a mi kocsink is megállt ugyanezen okból. Ekkor szállt bele egy korombeli úr a mi kocsinkba. Ettől a május 29.-i dátumtól kezdődött a Kanossza-járásunk. Mozzanatai főbb vonalakban.
Kék-sárga lap kitöltése a tett színhelyén kb. 20 ’.
Biztosítóval kapcsolat-felvétel.   
Helyszínelésre menetel. Három újabb lap kitöltése, etc.
Várás a kárértékre. (129 e.)
Várás az összeg megérkezésére.
A megérkezés noszogatása levélben, majd telefonon.
Az összeg szűk fél év elteltével való megérkezése.
Ajánlatkérés a helyi szerelőtől. (250 e) és az összeg elutasítása.
Nászurunk felkérése a javítás menedzselésére.
Autóátvétel Badacsonyban.
A kész autó köszönettel történő átvétele náluk (65 e).
Igazolódott: olyan hiány van szakemberekben, hogy a szolgáltatás fejében ki-ki annyit kér, amennyit nem szégyell.
A kocsi hazavezérlése 244 km.
Hazafelé jöttömben hosszas dugóba keveredtem. Nagyon reméltem, hogy ezúttal senki nem töri meg a kocsit, mert akkor az egész kezdődik elölről.
Lám egy lepke szárnycsapása mire vezethet?!  
Ízelítő az Ozeás 12. f.-ből:
Izrael vallási és politikai romlottsága
Efraim hazugsággal vesz körül, Izrael háza meg hamissággal. ... szövetségre lép Asszíriával, olajat szállít Egyiptomnak.

Jákob ellen
Ezért az Úr perbe száll Izraellel... térj vissza Istenedhez, maradj hűséges, tartsd meg a törvényt, s mindig a te Istenedben reménykedjél.

Izrael kapzsisága és bűnhődése
Kánaán hamis mérleget tart kezében, mert szeret csalni. ... De nem marad semmi javaiból...

A megbocsátás reménye
Én vagyok az Úr, a te Istened, amióta elhagytad Egyiptom földjét. Újra sátrakban kell majd laknod...

Újabb fenyegetések
Gileád csupa gonoszság, tele vannak csalárdsággal. .... Oltáraik ezért kőhalmazzá válnak ...

Jákob és Efraim ellen
Arám mezejére menekül Jákob... Efraim keserűen lázadozott: de a kiontott vér visszaszáll rá, az Úr megtorolja gyalázkodását. Közöm. Bűn és bűnhődés összefüggenek – prófétálja Ozeás. De aki elcsángál, még visszatérhet az Úrhoz, aki irgalmas és hazavár mindenkit „a szeretet puha kötelékével”. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2711972144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása