Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.03.13. 15:17 emmausz

„...mindenki remekül tölti az időt”

A rossz vicc arról szól, hogy a kutya mennyire örül neki, ha bántalmazását abbahagyják. Az a vicc, hogy ez nem vicc. Akkor kutya az alkalmas képzavar szerint egérutat nyer, egy időre boldog lesz, tán még a farkát is csóválja.
Ugyanígy van ez az emberrel is.
Csütörtökön felment a pumpám, és csak két pluszban bekapott Tensiomin hatására csillapodott le annyira, hogy nyugodt szívvel elalhassak. Annak ellenére, hogy valamiért a pulzusszámom meg könnyen felemelkedik azóta is, és le kell üljek, hogy normál értéket vegyen fel. Pénteken hidegfront tetézte a telehold egyébként se nyugtató hatását. A történések miatt elmentem hát a kardiológushoz panaszkodni, hátha a szívem vezérlése felejtette el a dolgát, és gyorsít, amikor nem is akarom.
Az EKG kiröhögött. Minden rendben, sinus-görbém a régi, kicsit gyorsabban kalapál, amit gyógyszeradag emelésével kíván szintbe hozni a doktor. Ha megvan a sinus, nem kell kiütni, Ha nem kell kiütni, nem kell branül, nem kell befeküdni, semmit se kell.
Csak örülni a koratavasznak, a 18 foknak, a verebek „édes hangicsálásának”. Igen, ha az embernek jó a kedve, a rikácsolást is zenének érzékeli.        
Ha nem hiszed, olvasd el Weöres S. Témák és variációk c. örökbecsű remekéből a témát, és megérted, miért írt hozzá variációkat.
„Ma szép nap van, csupa sugárzás, futkosnak a kutyák az árokszélen, és mindenki remekül tölti az időt, még a rabkocsiból is nóta hangzik.” 
Ízelítő a Márk 15. f.-ből:
Jézus Pilátus előtt
a főpapok ... Jézust  átadták Pilátusnak. Pilátus: „Te vagy-e a zsidók királya?” „Magad mondod” – válaszolta. ...Pilátus: „Nézd, mi mindennel vádolnak!” Jézus azonban nem válaszolt. Ez meglepte Pilátust. ... szabadon szokott engedni egy rabot... a nép Barabás elbocsátását kérte. Pilátus: „...Mit csináljak azzal az emberrel, akit ti a zsidók királyának mondtok?” Azok: „Keresztre vele!” Pilátus: „Mi rosszat tett?” ... Pilátus, a tömeg kérésére szabadon bocsátotta Barabást, Jézust megostoroztatta, és átadta, hogy feszítsék keresztre.

Jézus kigúnyolása
A katonák bíborba öltöztették, töviskoszorút tettek a fejére, és köszöntötték: „Üdvöz légy, zsidók királya!” A fejét náddal verték, leköpdösték és így hódoltak előtte... majd a saját ruháját adták rá.

A keresztre feszítés
...cirenei Simont... kényszerítették, hogy vigye a keresztjét...a Golgota nevű helyre, ami a Koponya-helyet jelenti. Keresztre feszítették, majd megosztoztak ruháján, sorsot vetve, hogy kinek mi jusson. Három óra volt... táblára írták: A zsidók királya. Vele együtt két gonosztevőt is fölfeszítettek,... hogy beteljesedjen az Írás: „A gonoszok közé sorolták.” ... káromolták... A főpapok és az írástudók szintén gúnyolódtak, egymás között ezt mondva: szálljon le a keresztről, s akkor hiszünk!” Gyalázták azok is, akiket fölfeszítettek. Hat óra tájban az egész földre sötétség borult, egészen kilenc óráig. Kilenc órakor Jézus hangosan felkiáltott: „Istenem, Istenem, miért hagytál el?” és kilehelte lelkét. A templom függönye ekkor kettéhasadt felülről egészen az aljáig. A százados: „Ez az ember valóban az Isten Fia volt.”Asszonyok is álltak ott: Mária Magdolna, Mária, Szalome... és rajtuk kívül még többen.

Jézus temetése
...Arimateából való József... Pilátustól elkérte Jézus holttestét ... majd gyolcsot vásárolt, begöngyölte a gyolcsba és sziklába vájt sírboltba helyezte a testet, s a sír bejárata elé követ hengerített. Mária Magdolna és Mária, József anyja pedig látták, hogy hová temette. Közöm. Tömörítettem, ahol a szöveg megengedte, de a passiót nem akartam két részben hozni. A főpapok és a főtanács tudja, mit tesz, Pilátus habozik, de gyengének mutatkozik, Krisztus engedelmes a halálig, itt aztán arcát megkeményíti mint a szikla, tűri az aljasságokat egészen a kereszthalálig. Magánya és kínszenvedése elképesztő. A templom függönyének széthasadása az ószövetség érvényességének a végét mutatja. A római százados megrendülve mondja: Valóban Isten Fia volt. Ő valóban Istennek a Fia. Pál értékeli Jézus halálig vállalt engedelmességét.  zsidók csodajeleket kívánnak, a görögök bölcsességet követelnek, mi azonban a megfeszített Krisztust hirdetjük. Ő a zsidóknak ugyan botrány, a pogányoknak meg balgaság, a meghívottaknak azonban, akár zsidók, akár görögök: Krisztus Isten ereje és Isten bölcsessége.(1Kor 23.24)    

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2612334923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2017.03.13. 16:56:25

Úgy látszik, ez egy ilyen időszak. Tegnap este én is az ügyeleten múlattam az időt és az EKG engem is kiröhögött. Azóta jól vagyok. Melyet tenéked is szívből kívánok.

emmausz 2017.03.13. 19:11:33

Örülök örömödnek,
örülök örömünknek,
ne is múljon el, ha lehet!
süti beállítások módosítása