Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.03.26. 11:23 emmausz

Kontrasztok

A Facebook négy feltett képet oszt meg a nyilvánossággal, a többihez odaírja +6 kép, +4, stb. Ma ezt találtam: +18. Azonnal észrevételeztem: „Én már elmúltam 18!”
***
Amikor Á. összekülönbözött asszonyával, következetesen ragaszkodott ahhoz, hogy övé legyen az utolsó szó, úgymond: „Nekem hiába kiabál a feleségem, hogy Á,. takarodj az ágy alá, mindig visszakiabálok: ...és milyen mélyre, szívem?”
Tegnap összekülönböztünk az asszonnyal, miközben mindketten egyetértettünk saját véleményünkkel: Távoztam és magamban morogva: – Feleség, ne nősülj meg, nem érdemes.
***
Ma örömvasárnap van, kis fellélegzés a nagyböjtben. Erről szóltak a liturgikus szövegek is. Ám valaki feketére váltott. Tegnap halt meg a férje (79. RIP.) Mekkora kontraszt! Olyasvalami, mint amiről tegnap írtam: Tavasz tobzódását érzékeli maga körül Jézus, miközben összeverve vonszolja magát kereszttel a vállán. Megy a Golgotára meghalni.  
Ízelítő a Lukács 7. f.-ből. 2. rész.
Keresztelő János küldöttsége
.

János két tanítványa: „Te vagy-e az eljövendő, vagy mást várjunk... Jézus épp sokakat meggyógyított és megszabadított, a vakoknak pedig visszaadta a látásukat... Jézus: jelentsétek Jánosnak: vakok látnak, sánták járnak, leprások megtisztulnak, süketek hallanak, halottak feltámadnak, a szegényeknek meg hirdetik az evangéliumot. Jézus Jánosról: „Mit mentetek ki látni a pusztába? ...Prófétát? Igen, róla van megírva: „Íme, elküldöm követemet színed előtt, hogy előkészítse utadat.” ...az asszonyok fiai között nincs, aki nagyobb volna Jánosnál. Az Isten országában azonban a legkisebb is nagyobb nála.” ... ennek a nemzedéknek a tagjai...a gyerekekhez hasonlítanak, akik egymásnak kiabálják: Furulyáztunk, és nem táncoltatok, siratót énekeltünk, de nem zokogtatok. ... Keresztelő Jánosról azt beszélitek, hogy ördöge van... az Emberfiáról, ...hogy falánk, iszákos ember, a vámosok és a bűnösök barátja. A bölcsességet azonban minden gyermeke igazolja.”
Jézus lábának megkenése
Egy farizeus meghívta, hogy egyék nála... Jézus az asztalhoz telepedett. ... egy bűnös nő... illatos olajt hozott... sírva fakadt. Jézus lábát elárasztotta csókjaival, és megkente illatos olajjal... a farizeus magában: „Ha próféta volna, tudná, hogy bűnös nő.” Jézus...: „Simon, ...egy hitelezőnek két adósa volt. Az egyik ötszáz dénárral tartozott neki, a másik ötvennel... elengedte mind a kettőnek. Melyikük szereti most jobban?”... az, akinek többet elengedett – felelte Simon. Jézus: „Helyes... Látod ezt az asszonyt? Betértem házadba, s nem adtál vizet a lábamra. Ez a könnyeivel áztatta, és a hajával törölte meg. Csókot sem adtál nekem, ez meg csókolgatja a lábam. Aztán a fejemet sem kented meg olajjal. Ez meg a lábamat keni illatos olajával. Azt mondom, sok bűne bocsánatot nyer, mert nagyon szeretett. Akinek kevés bűnét bocsátják meg, az csak kevéssé szeret.” Jézus az asszonyhoz: „Bűneid bocsánatot nyernek... A hited megmentett. Menj békével!” Közöm. A messiási tettek: vakok, sánták, leprások süketek gyógyulnak, halottak feltámadnak, a szegények hallgatják az örömhírt. Figyeljük meg: a szegények hallgatják... Amin máig meglepődöm: az Isten országában a legkisebb is nagyobb Ker. Szt. Jánosnál. Ő az utolsó ószövetségi, az előfutár. Asszonyok fiai közt nincs nagyobb nála. Mekkora ajándék vár azokra, akik bejutnak az üdvösségre!? Bizonyos értelemben Simon farizeus gazdag, Mária Magdolna pedig abszolúte szegény. Az maradt gazdagnak, emez megigazulva tért haza.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9312371143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása