Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.04.05. 10:35 emmausz

Egy órácska a Duna-parton

A meteorológiai intézet tegnap hűvösödést és esőt jósolt. És mivel rövidtávon nem szokott tévedni, gyorsan sétáltam egy hosszabbat a Duna mentén. Felmászkáltam a parton Pünkösdfürdőig, hogy onnan hazahozassam magamat a 34-es busszal. Tényleg hibátlan tavaszi idő fogadott a parton, esőre váró poros út, hamvaszöld lombkezdemények, vízre merészkedő kajakozni tanulók, párjukat zenével hívogató madarak, zsongó dongók, cipekedő hangyák és északabbra meglehetősen erőteljes építkezések hatalmas földtúrásokkal. Úgy látszik, megépül az új gátrendszer, különben aligha adnak ki engedélyt a hullámtérben történő házak felhúzására.
Gyorsan készítettem néhány fotót, mielőtt nyári ruhájába öltözne a part.
Úgy saccolom, hogy most visszatér rövid időre a hűvösség, majd egy meleg front nyomán tele lesz a nyárfa vattaszerű termésével a rét, az utca, a lakás az orrom. Minden. de minden. Tüsszögök, ha rá gondolok. Aztán minden átmenet nélkül támad az első kánikula.
Apropó. Be kell jelentkezni a gumishoz cserére.
A forróság lezabálja a radírszerű téli gumit.                 
Guminyelv
A pünkösdfürdői strand mellet gyalogolva magállított egy szó: úszómester. Belőle kétsoros.
Cetli az asztal szélére
Úszom este.

R.
úszómester
Ízelítő a Lukács 12. f.-ből. 2. rész.
A kincsgyűjtés
...amitek van, adjátok a rászorulóknak... Ahol a kincsetek, ott a szívetek is.

Az éberség
Csípőtök legyen felövezve és égjen a lámpásotok... uratokra várva... a szolgák, akiket uruk ébren talál... asztalhoz ülteti és kiszolgálja őket. ... Boldog az a szolga, ha megérkeztekor ura munkában találja. Minden vagyonát rábízza. De ha a ...veri a többi szolgát és szolgálót, eszik-iszik meg részegeskedik – kegyetlenül megbünteti... A szolga, aki ismeri ura akaratát, de nem áll készen, hogy akarata szerint járjon el, sok verést kap... aki sokat kapott, attól sokat követelnek...

Jézus tüzet hozott a földre
Azért jöttem, hogy tüzet dobjak a földre... Ezentúl ha öten lesznek egy házban, megoszlanak egymás közt: Meghasonlik az apa a fiával, az anya a lányával, az anyós a menyével és a meny az anyósával.”

Az idők jelei
... A föld meg az ég jeleiből tudtok következtetni. Hát ezt az időt miért nem tudjátok felismerni?

A kibékülés
Amikor ellenfeleddel a bíróságra tartasz, útközben igyekezzél tőle megszabadulni, nehogy a bíró elé hurcoljon, és a bíró átadjon a poroszlónak, a poroszló meg börtönbe vessen. Mondom neked, nem szabadulsz ki, míg az utolsó fillért is meg nem fizeted. Közöm. – Ő mondja, tehát úgy van: ahol a kincsetek, ott a szívetek. Naponta megfontolandó. – Éber várakozásért az Úr felszolgál  – ő ígéri. – Ma is az ellentmondás kíséri Jézust és tanítását. Nem akad senki, akik közönyösen fogadná. Beleáll az aratásba, vagy ellenáll a szeretetnek. – Mik a mai idők jelei? Nemzetek kontra nemzetköziség, rend kontra anarchikus törekvések. Stb, stb. Tele vagyunk megoszlásokkal.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3512402847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása