Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.04.07. 09:57 emmausz

Mai mix

„Öt török öt görögöt dögönyöz örökös örömök közt, föld bömböl, döbörög” – az ördögök meg röhögnek.
Hogy térségek népeit teszik földönfutóvá, nem jól teszik, bár a fegyvergyárosok röhögnek a markukba.
Hogy néhány kipécézett országgal eljátsszák a farkas-barkas az is szép, róka koma az is szép, nyulam-bulam jaj, be rút c. mesét eléggé undorító, bár eddig sokszor alkalmazták. (Vö. Kassa bombázása, szarajevói merénylet, iraki vegyi fegyver gyártás, és sorolhatnám a casus belliket.)
Hogy felütötte fejét a keleti vallások egyikére hivatkozó martalóccsapat, rendkívül rossz.
 
Hogy az oroszok bombázták Szíria egyes részeit, nem tették jól.
Hogy most Amerika eszkalálja a helyi borzalmakat Szíriában, nem jól teszi. Bár mindkét esetben röhögnek a markukba a haditechnikán dolgozók és a fegyverkereskedők.
Csak azt felejtik el, hogy aki kardot fog, kard által vész el. Ha nem így, akkor úgy, ha nem ekkor, akkor akkor.
Bezzeg az én időmben
Humor:     Régen csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok ridikülöket.
Valaki:      Régen nagyképű voltam, de most már tökéletes vagyok.
Mesélték: Régen a fejem fölé tudtam emelni a kezemet (mutatták), ma már jó, ha vállmagasságig.
Színigazg: Régen volt mivel ennem, de nem volt mit, most volna mit, de nincs mivel.      
Tény:        Régen (Reagan) az USA elnöke volt, de ma már Trump az.
Szoc. vicc:Régen nyóc gatyám vót gyolcsbú. Ma meg egy van – abbú a nyócbú. 
Ízelítő a Lukács 13. f.-ből: 2. rész.
A mustármag
Isten országa hasonlít a mustármaghoz, amely kikelve hatalmas fává terebélyesedik.

A kovász
Isten országa hasonlít a kovászhoz, amely belekeverve három mérő lisztbe, az egészet megkeleszti.

Az üdvözülők száma
Jézus: Igyekezzetek a szűk kapun bejutni, mert a ház ura bezárja, ti meg zörgettek: Uram, nyisd ki. Isten: Nem tudom, honnan valók vagytok. Távozzatok egy szálig, ti gonosztevők! ...Jönnek majd keletről és nyugatról, északról és délről, és helyet foglalnak az Isten országában... vannak utolsók, akik elsők lesznek, és vannak elsők, akik utolsók lesznek.”

Heródes terve
farizeusok: „Menj el innen,... Heródes meg akar ölni.” Jézus: mondjátok meg annak a rókának: Lám, ma és holnap ördögöket űzök, és gyógyítok, csak harmadnap fejezem be. Mégis, ma, holnap és holnapután folytatnom kell utamat, mert nem lehet, hogy próféta Jeruzsálemen kívül vesszen el.

Jeruzsálem siratása
Jeruzsálem, Jeruzsálem! Megölöd a prófétákat és megkövezed azokat, akiket hozzád küldenek! Hányszor volt, hogy egybe akartam gyűjteni gyermekeidet, ahogy a tyúk szárnya alá gyűjti csibéit, de nem akartad. Meglátjátok, elhagyatott lesz házatok. Mondom nektek, nem láttok többé, míg el nem jön az idő, amikor ezt mondjátok: Áldott, aki az Úr nevében jön!” Közöm. – Isten országa az a hely, ahol Jézus az úr. Terebélyesedik. Csaknem észrevétlenül terjed, mint lisztben a kovász. – Az alázatosaké lesz a menny, akik együtt lélegeznek a kegyelemmel. – A jó farizeusok óva intik Jézust. Meg akarják menteni a maguk módján. Jézus politikailag nem volt korrekt. Ezt üzente Heródesnek: Mondjátok meg annak a rókának... – Szívből szerette embertársait: Hogy egybe akartam gyűjteni gyermekeidet, de te nem akartad... szép vallomás. Majd jövendöl, és szavai beteljesedtek. Bevonulásakor (virágvasárnapon) hangzik el az áldott, aki az Úr nevében jön! kiáltás.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2812407455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása