Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.07.04. 07:17 emmausz

Kérdések és válaszok

Két témám a következő három: - Miért áll meg telefonakkum töltése 99%-on, egy egész éjszakás töltés után?
- Ki az alázatos?
- Milyen a természetes szódabikarbóna?
Az első téma könnyen rendezhető. Nem tudom. A töltő déiutántól estig feltöltötte 99%-osra, és estétől reggelig nem ugrotta meg a maradék 1%-ot. Abban maradtam magammal, hogy az akkuk természetrajza sem egységes. Annyiféle szeszélyük van, mint ahány félék az akkuk.
- Az alázatosság fogalmi meghatározása nem is olyan egyszerű – gondolhatnánk, pedig valójában nem nehéz, csak nem szabad túlbonyolítanunk a kérdést. VL a Mária Rádióban megvilágította a kérdést. Háromféle ember létezik orrmagasságát tekintve. Az egyik az, aki magasan hordja az orrát. Nevezzük gőgösnek. A másik, aki orrlógatva jár-kel. Nevezzük elkeseredettnek, pesszimizmusra hajlónak. A harmadik, aki egyenesen hordja az orrát. Nos, ő az egészségesen kiegyensúlyozott és alázatos ember.
- Az édes keksz zacskóján olvasom, hogy a termék 100%-ban természetes eredetű összetevők felhasználásával készül.  Így tartalmaz természetes eredetű szódabikarbónát.      
Próbálom elképzelni a természetben előforduló szódabikarbónát (NaHCO3)
Kézenfekvő: Az emberek valahogyan megkeresik a természetes szódabikarbónát. A vegyész kijelöli a terepet: Na, emberek, itt ássanak le, itt lesz. Két kubikos nekiveselkedik. Ásnak, ásnak és ásnak. Egyszer csak találnak egy természetes szódabikarbónát. Kiemelik, elszállítják a kekszgyárba, és azon frissiben belekeverik a természetes vízzel kevert természetes lisztbe. A természetes szódabikarbónától aztán a természetes anyagok természetesen megkelnek.
Aki nem hiszi, járjon utána.  
Ízelítő a Róm 15. f.-ből:
Előzékeny szeretet
...kötelességünk elviselni a gyengék gyarlóságát, ne a magunk javát keressük. Törekedjék mindegyikünk embertársa javára és épülésére... az Írásból türelmet és vigasztalást merítsünk, ... egy szívvel, egy szájjal magasztaljátok az Istent, Urunk, Jézus Krisztus Atyját. Karoljátok fel tehát egymást, amint Krisztus is felkarolt benneteket ...Krisztus vállalta a zsidóság szolgálatát, hogy ... valóra váltsa az atyáknak tett ígéreteket. A pogányok pedig irgalmasságáért magasztalják Istent ... Dicsőítsétek az Urat, ti népek, mind, magasztaljátok minden nemzetek! ... Töltsön el benneteket a reménység Istene teljes örömmel és békével a hitben, hogy a Szentlélek erejével bővelkedjetek a reményben.

Személyes üzenetek
...Nem merek beszélni, csak arról, amit Krisztus vitt végbe általam szóval és tettel a pogányok megtérítésére, jelek és csodák hatásával és a Szentlélek erejével. Így jártam be az egész vidéket Jeruzsálemtől Illíriáig, és hirdettem Krisztus evangéliumát... ezen a tájon már nem akad tennivalóm, s már több éve készülök hozzátok, remélem, hogy amikor átkelek Hispániába, átutazóban láthatlak benneteket... Most Jeruzsálembe indulok a szentek szolgálatára. Macedónia és Achája anyagiakban segítségükre lettek... imádkozzatok értem Istenhez, hogy megszabaduljak a júdeai hitetlenektől, és hogy a szentek szívesen vegyék Jeruzsálemnek tett szolgálatomat. Akkor, ha Isten akarja, örömmel mehetek hozzátok, hogy körötökben felüdüljek. A békesség Istene legyen mindnyájatokkal! Ámen. Közöm. A rómaiakhoz szólva Pál az isten- és emberszeretetről szól.  Tervezi római látogatását, mert Hispániába készül (sose jutott el oda). Jeruzsálembe viszont igen, hogy a pénzadományokat vigyen az ottani közösségnek. Tegnap gyűjtöttek a róm. kat. eh.-ban a pápa céljaira ún. Péter-filléreket. Na hiszen. Jelenleg a legkisebb címlet az ötforintos. Tehát a KGST nem halt ki, legalábbis az egyházon belül nem. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4612639875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása