Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.12.12. 20:52 emmausz

Kiragadott epizódok Emmerich Katalin könyvéből

Jézus tanító évei 3. kötet.
A szerző meglátásai gazdagíthatják elképzeléseinket a krisztusi korról, magáról a Messiásról alkotott képünket is. Kitér olykor saját korára is. Az 1800-as évekre tessenek gondolni.  Hát akkor nézzünk bele…
Jézus azt mondta, azért jött, hogy kardot hozzon. Ettől a tanítványok zavarba jöttek, és aggodalom fogta el őket. Most elmagyarázta, hogy ez a minden rossztól való elszakadást jelenti.
***
Lázár nyolc napja halott volt. Négy napig a föld fölött hagyták abban a reményben, hogy Jézus jön, és feltámasztja. Csak a négy napos hullát temették a sírba, s ettől számítva is négy nap telt el.
***
Máté egy időre hazament. Házas ember. A felesége nagyon jó asszony. Meghívása óta megtartóztatásban élnek. Máté egy ideig otthon tanít és nyugodtan viseli, hogy ezért megvetik.     
***
Jézus termete magasabb volt az apostolokénál. Ha mentek, vagy megálltak, fehér homlokával mindig kiemelkedett közülük. Egyenes tartással járt, nem volt sovány, de kövér sem, hanem egészséges és nemes alkatú. A válla és a melle széles volt. Izmai a használatuktól és a vándorlástól kidolgozottak, de nehéz fizikai munka nyomai nem látszottak rajtuk… Az Úr testén barnás kötött vagy szőtt inget viselt, amely bő volt, és hosszában ráncos. Fölötte hosszú, finom gyapjúfehér, bő ujjú köntöst, amelyet a derekán ugyanabból az anyagból való övvel kötött meg. Szintén ebből az anyagból volt egy kendője, amelyet alváshoz a feje köré csavart. Útközben bogyókat és gyümölcsöket ettek. Az ifjaknál tarisznya, benne kenyérkék és kis korsók innivalóval. Csupasz lábukon sarutalp.
***
Júdásról írja: Fecsegett és kérkedett Jézussal, rácsodálkoztam, hogy milyen veszedelmes dolog a fecsegés. Mária többször figyelmeztette, de ő semmibe vette és nevetett. Egyébként szolgálatkész volt. Nagyon sajnáltam, hogy el kellett buknia, de az az igazság, hogy születésekor súlyosan megátkozták.     
***
A gonoszság három köre. (1800-as évek) Első kör. Nyílt ördögkultusz. Ezt a világot emberek népesítik be. Úgy viszonyulnak a legmélyebb középponthoz, mint a laikusok a papokhoz. Utálatos sátánkultusz szajhaság, gyilkosság, természetellenes rosszaságok, méregkeverés, megrontó képek, írások készítése mellett a második körben láttam szerelmeseket, sóvárgókat, teremtmények bálványozását, szülők majomszeretetét, világi zenét, táncot, hajápolást, gyűrűket, … terméketlenséget okozó méregkeverést.
A harmadik körben a szabadkőművesség temploma állt a középpontban. Jótékonyság Jézus nélkül, felvilágosodás fényesség nélkül, tudomány Isten nélkül, jólét és kényelem. Csak a vallás ellen dolgoztak a másik két körrel együtt.  Amit létrehoztak, zűrzavar, éjszaka, nyomorúság, kétkedés, gyógyításuk csak a bajok eltakarása és súlyosbítása. A körök leginkább a tusdósokat, különösen az orvosokat és gyógyszerészeket szippantja magába. Önmagukat akarják megváltani.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1813485259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása