Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.05.25. 09:29 emmausz

Mér mindig a rosszat! Eddig nem írtam róla, pedig idilli történés. Fél hete a Sodrás utcai akácok virgába borultak. Túlnan vélem átellenben éppen egy akácfüzér pontosan orrmagasságban kelleti magát a járda közepén. Mindennap megállok egy illatkortyintásnyi időre. A kedves mézgyár megszépíti utamat. Ez az illatterápia? Vagy egyszerűen csak a természet szebbik arca.
A pártpolitika zavarba hoz. Egyik párttal sem tudok 100%-osan azonosulni.  Amikor a parlamenti vitákat hallom (egyre ritkábban), zavarom csak fokozódik, mert mintha kocsmai verekedést megelőző összeszólalkozásnak volnék tanúja, s nem a törvényeket alkotó közösségnek. Szerintem nemzetben kellene gondolkodni, s a közjóért tenni. Az pedig súlyozott szegmensekből áll, s egyfajta hálónak tekinthető; csaknem olyannak, mint a pókháló. Ezt kell emelni, szintentartani,  arányos változtatásokkal  egybetartani a parlamentnek,  a nemzet tagjainak, mindenkinek. Ha  ezt a közgazdasági összetevőket felőlelő hálót tekintem, az aránytalanságok miatt helyenként elvékonyodott, sokhelyütt szétszakadt. Például  a jövedelmek szórása, például a kedvezményezettek körét tekintve, például a foglalkozások megbecsültsége, például a honvédelem tekintetében.
Kár, hogy nem ismerem eléggé a finn valóságot. De amennyire tudom, ott nem a cafrangoknak van súlya, hanem a munkának. Ami náluk megterem, azt felélik, s csak utána jön a bolt. Ha pedig vásárolnak, akkor hazait, s csak utána külföldit. Ha polgármester valaki, attól még megfejtheti a tehenét, attól még énekelhet a kórusban stb., stb. Talán nemzettudatosságuk, ami tetszik. Tudom, senki nem akadályoz meg benne, hogy ebben az irányban éljek. Én sem akadályozok meg senkit benne, hogy eszerint éljen. Ezért is írtam ide.
Ha tovább akarom fejleszteni a képet a hálóról, olyan háló az, mint az egy rajban húzó madaraké. Nem tudja senki, mitől azonos a tempójuk, az egymástól való távolságuk, milyen munkamegosztás szerint mozognak együtt, változtatnak irányt együtt, landolnak együtt. Miért az megy az élen amelyik, esetleg sokan stb. Ez a gráfszerű együttmozgás hiányzik a társadalomból, a közéletből. Pedig a rejtett érdekek mentén születő döntések összevissza rángatják a gazdaságot és összességükben hatalmas károkat okoznak (csak remélni lehet, hogy nem helyrehozhatatlanokat).    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr865167255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása