Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.07.06. 06:41 emmausz

Megkezdtem éves, rendes szabadságomat

Ha ezután esetlegessé válna munkanapokon megszokott bloggyártásom ritmusa, annak egy oka van, itthon ülök (vagy nem ülök) a számítógép előtt. A munkanapnak inkább van ritmusa, mint a szabadságnak. A számítógép itthon a legnyagyobb szobában van, ahol mindenki jelen van, játszik, szétszór, tévét néz, beszélget, s leginkább ül a számítógép előtt, vagy áll annak a háta mögött, aki éppen a PC előtt ül. Így kissé nehézkesebb elmerülni az éppen feltoluló gondolatokban. Most még csend van, mert az ifjabb nemzedék az igazak álmát alussza. Csak a verebek csiripelnek, és a hétköznapi közúti forgalom nonstop zaja cifrázza a még monotonabb PC-zúgást.

Tegnap hazahoztam A Szív dupla számát (El is olvastam nagyjából), Tücsi pedig az Új Embert, a Famíliát, korábban a Reader's Digestet. Ezeket is kivégeztem. Két cikkből megtudtam, hogy milyen az élet Medugorjében. Milyenek az oda látogató újságíró (Elmer) benyomásai. Megtudtam, hogy érdemesebb-e akkus fogkefét venni, vagy elég, ha elemest vesz a gondos nyárspolgár. Megismertem egy rakat gyerekszájat, s átlapoztam igensok témát. Kicsit azt éreztem, mint a tévé távkapcsolójának a kezelése közben. Sok dologról szólnak írások, s nem mindig találom a közepüket.

Ám mégsem ez a kérdés. Hanem az: Kell-e az én koromban még, hogy megsokasítsam a világról szóló információimat: Generációm nem egy tagja befejezte földi pályfutását. Többször bevillant: saját apánknak 49 év adatott arra, hogy közölje velünk mindazt, amit tud őseiről, magáról, elképzeléseiről, élményeiről, hitéről stb. Kb 11 évvel kevesebb idő alatt kellett neki minden lényegeset elénk élni, megmutatni, elmondani. Ha tovább él, később még sok újabb részlet megvilágosodott volna? Ki tudja? Talán. Valószínűleg így is elmondta a lényegeseket. Így hatvan felé azt kell gondolnom, hogy magam is elmondtam már a legfontosabbakat. Ami még hátra van, az csupán színezi a korábbiakat. Nemde?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr365167282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása