Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.02.08. 10:42 emmausz

Palira vesznek?

Mégis beléphetsz kétszer ugyanabba a folyóba, sőt többször is. Nekem legalábbis sikerült. Ma reggel ugyanúgy tavaszt „hazudtak” a rigók, mint ahogy délután tegnap ugyanúgy telet hirdettek a vetési varjak, mint tegnapelőtt. Ma reggel harmadszor is megkért a tinilány, hogy segítsem ki néhány forinttal, mint már többször. Talán annyi a különbség, hogy továbbhaladva újabb kéregetőkbe ütköztem. Fiatalemberek voltak. Az egyiktől megkérdezte valaki, hogy ugyan – mondja meg már végre –, mire kell a pénzadomány. Amaz azt válaszolta, hogy kávéra. Nem tudom, hogy ilyenformán létrejött-e kettejük között a megegyezés, azaz elég oka-e kávé iránti szenvedelmének az, hogy valaki – akár koldulás útján is – érvényesítse ebbeli elszántságát. Gondolom, hogy nem, s még azt is vélem, hogy mellébeszélt az illető. Az igazi szegénység mellett terjedőnek tűnik a spekulációs célú koldulás. Nevezzük inkább lejmolásnak. Persze továbbra sem tudom megkülönböztetni a pókerarcú lejmolót az igazán szegénytől. Egyik ugyanis pszichésen szegény, a másik anyagilag az.
* * *
Úgy hírlik, hogy az Egészségügyi Minisztériumban dolgozók a scientológiai „egyház”-hoz tartozik. Nem tudom ellenőrizni a hírt, mely, ha igaz, éppoly veszélyes, mint maga ez a maffiózó alakulat, mely kíméletlenül beszedi áldozataitól a baksist s jószerével nem ad érte semmit a kölcsönös hülyítésen kívül. Lelkük rajta, nem ez az egyedüli szekta. (Persze ez még csak nem is szekta, hanem ügyesen trükköző intézmény, amely azért vallás, mert az nem adózik. Nem vallás, még akkor sem, ha egyfajta keresztet hordanak nyakukban a scientológusok). De ha igaz az, hogy a minisztériumban scientológusok ülnek, akkor hamarabb megtaláljuk a „sajátos logikát” tevékenységükben. Pl. hogy miért érdeke az eü-nek ez a sok-sok megszorítás, az értékes telkek magánosítása, a tanítványként kezelt nemzet megnevelése, baksis fizetésére való kötelezése. Azért, mert a keresztapának jár a pénz. Mindenkinek a pénze, aki nem keresztapa. Mert erre van felépítve az egész háló. Nos, ha így volna, akkor ebresztő!!!     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1005167427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása