Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.02.28. 09:30 emmausz

Blogok között tallózva...

Blogok között tallózva ugyanazt vonatkoztathatom rájuk is, mint az egész internetre. Igen sok blog is van, és igen különfélék a szeméttől a kedves amatőrön át a kiváló gondolatokat is megcsillantó összeszedettebb anyagokig. Egy közös bizonyára van bennük: az önkifejezés eszköze, és mint ilyen valamennyire hatásos infarktus ellen. Persze nem azonos az egész intim bejegyzéseket tartalmazó naplókkal, hiszen ezt elvileg akárki, gyakorlatilag az olvashatja, aki hozzáféréssel bír. Talán mert este az olvasásukkal zártam a napot, s tértem nyugovóra, nem egészen sikerült a nyugovás, mert álmomban az kezdett foglalkoztatni: valakiről leírtam valamit, s az valószínűleg el is olvasta magáról az írtakat, és azt is tudja, hogy mások is elolvasták, így aztán informatikai eszközön terjesztett pletykába ment át a belső morgásnak szánt megjegyzés.
Csakugyan meg kell fontolni, és talán még jobban is meg kell szűrni azokat az anyagokat, melyeket az ember közszemlére bocsát. Akarva-akaratlanul megbánthat másokat, s nincs többé visszaszívás. Csak szívás van.
Ha pedig minden személyes vonatkozást kiszűrök, akkor olyan hipózott anyagot kapok, melyet a szakma az írás kiherélésének nevez. A kettő között kell hát lavírozni, de mások érzékenységére maximálisan odafigyelve. Hát ezért nem maradéktalanul hatásos eszköz infarktus ellen, csak valamennyire. Viszont – még ha korlátos is – egyféle alkalmas önkifejezési lehetőség azok számára, akiknek nem adatott meg, hogy nagy tehetségük révén könyvben jelentethessék meg: Szeretnénk, ha szeretnének, hogy látva lássanak, s lehessünk valakiké. Nos tehát a blog csak blogdogságot hoz, de még az is jobb, mint a boldogtalanság.
* * *
És akkor egy 18 éven felüliek részére készült eszmefuttatás-ka. Az emberi élet földi szakaszát mély titok övezi. Sem az elejéhez nincs közünk, sem a végéhez (normális esetben). Az eleje belevész az idők kezdetének ködébe. Te formáltad bensőm, fogalmazza meg a zsoltáros. Ez kb. azt jelenti, hogy Isten örök jelenében beleépítette Gondviselésétől kísért történelmünk mozaikjaként az én életemet is. Ha úgy tetszik, sorsomat az Ő teremtő munkája egyik építőelemének tekintette öröktől fogva. Mindig is tudta, hogy én fogok megszületni, csak apám, anyám és én nem tudtuk. Még a foganás is később következik be, mint felmenőink egyesülése. A versenyfutás eltart valameddig, mígnem a lehetőségekből az egyik megvalósul a petesejt vezérlése révén. Ez a vezérlés is
öröktől fogva létezika Teremtő Isten tudatában . És kilenc hónap elteltével sem tudatos döntésünk alapján születünk meg, hanem újfent a programozott döntése nyomán. A méhen belüli magzat anyagcsereváltozása indítja el a szülést, a változást nem lehet akarni, csak végrehajtani. Génjeinkbe kódolt vezérlés indítja tehát a folyamatot, mely automatikusan megy végbe. Így lettünk mi, így lettem én is. Így hát vagyok ma is. De hogy meddig leszek? Megint csak az Isten mindig is létező tervei szerinti időpontig, amikor befejeztem azt, amiért megjelentem tervében, amikor elvégeztem azt, amiért ide küldött, hogy részese legyek teremtésének. És akkor jön a végkezdet, a halál, az a szikra, mely kilobbantja a biológiai létet, hogy helyette a színről színre látás létét elindítsa. A halál tehát elválaszt, ha úgy tetszik, de összehegeszt is, ha amúgy tetszik. Mert hiszen nem adatott több lét nekünk, csak egy. S annak legalább három szakaszából az első kettő leteltével következik be a harmadik fokozat „begyújtása” – miként a rakéták esetében –, hogy új, sose volt dimenzióba emelje lényünk lényegét.



Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr635167442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása