Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.03.29. 09:54 emmausz

Hatvan után...

Hatvan után...

...már csak Miskolc jön. Tudom, jött is, mert kirándultunk oda. De 60 után az ember számolgatja, ki mennyit élt. Ahány híresség neve mellett ott áll: ettől addig élt, mindig meg szoktam számolni, hány évet is töltött itt átsuhanva a földi léten s igyekezve amoda túlra, ahonnan nincs visszatérés általában. Fiatalabb koromban nem rendített meg az ilyesmi. Mindenesetre arra, jó, hogy elábrándozzak rajta, egy nap, egy év még, talán egy évtized? Mi az a tíz év. Tizenkét éve dolgozom a Sodrás utcában.
Az is foglalkoztat, hogy az égi szőnyeg szélére állva jönnek a kérdések: Meglátogattál-e, felruháztál-e, ennem-innom adtál-e? Kiszabadítottál-e, vendégül láttál-e? Mit fogok rá felelni. Talán azt, hogy sok a mulasztásom? Nemrég találtam némi mentséget az eddig el nem varrt szálak ügyében. Nem tudok róla, hogy Péter kiszabadított volna foglyokat. Nem tudok róla, hogy felruháztak-e valakit. Talán igen, talán nem. Valószínűleg a készség a fontos. A szánalom, mely cselekedetekre indít adott esetekben. Jézus maga mondja, legyetek éberek, hogy ha a Gazda megjön, ébren találjon benneteket. Meg fog érte jutalmazni. Azt hiszem, az ugrásra kész magatartás a szükséges és kívánatos. Lehet, hogy senkit nem ruháztam még fel, de ha úgy adódik, nem hagyom ki. Lehet, hogy még nem osztottam kenyeret, de ha úgy adódik, kész vagyok rá. Alkalmak pedig adódnak, adódhatnak. Addig pedig a szakosodásunknak megfelelő munkát látjuk el kellő alázattal. Én pl. most írok. Fontos az éberség, mert az alkalmak váratlanul érkeznek, alkalmiak, soha vissza nem térők. Legalábbis sokuk. Hányszor gondoltam már, nem adtam a koldusnak. Nem baj, majd legközelebb. De nincs legközelebb, mert ha tényleg tartósan éhezett, azóta tán meghalt. Ha hajléktalan volt, azóta tán megfagyott, stb.
Ezért kell észnél lenni.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr405167467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása