Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.05.25. 08:40 emmausz

Azt írja az IGEN

 

Azt írja az IGEN, hogy egy brit melegjogi szervezet szerint a vallás európai méretű haldoklása miatt értelmetlen lenne Istenről említést tenni: „nem akarjuk azt, látni, hogy a vallás kilép a magánszférából, és társadalmi tényezővé válik. Ez ötszáz éves visszalépést jelentene a felvilágosodással elkezdett úton.”
Azért mert ma tróger vagyok, még nem kellene megtagadnom nagyapámat, aki tisztességes ember volt. Azért, mert ma a féktelen szabadosság és a dühöngő individualizmus dúl, még nem kellene letagadni, hogy valaha az európaiak vallották, hogy van Isten, akitől függenek, akitől függünk, már csak azért se, mert sokan még ma is valljuk, és már csak azért se, mert nem attól függ egy tény igazsága, hogy ma hányan hiszik, hanem van annak objektív mivolta is. Egyébként meg furcsállom, hogy miért a befőtt akarja eltenni a nagymamát.
A
z IGEN megemlékezve II. János Pál pápáról halálának II. évfordulóján megidéz többeket a jó pápával kapcsolatban. Így Dziwisz és Camillo Ruini bíborosokat meg Sánta Jánost. A 3. évfordulón megidézhet engem is, mert a tévét nézve a temetéskor megjegyeztem róla gondolkodva: „Ez az ember (II. János Pál pápa) valóban az Isten szent embere volt.” Rám kérdezett betoppanó feleségem: Ki mondta ezt? – kérdezte, mert a tévében sokan nyilatkoztak róla. Én, most – válaszoltam, mert csakugyan spontán buggyant ki belőlem.
Azt is írja az IGEN Máté-Tóth A. cikke közepén, hogy „A keresztény gondolkodás számára a megváltás hozta a gyökeres fordulatot”. Valószínűleg arra gondolt, hogy a gondolkodás számára a kereszténység gyökeres fordulatot hozott: a megváltást. A keresztény gondolkodás ugyanis ezt jelenti: a krisztuskövető ember gondolkodása. Márpedig Krisztus váltotta meg az embert, így hát aki Őt követi, eleve ismeri és vallja a krisztusi megváltást.    

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr625167530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása