Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.07.02. 14:18 emmausz

Szabi előtti csend

Most megérkezett egy 386 oldalas könyv, a Nagy Prohászka könyv. Azt nyomtattam ki, azt javítgattam, különös tekintettel az általam nem látott lábjegyzetekre. Akadt is benne, ami akadt. Most nagyon meleg van. És még nem írtam egy sort se a boldog blogolvasóknak. Mert olvassa blogomat bloddog és bloddogtalan.
Egy kisregényt lehetne írni hétvégi tapasztalataimról, melyeket Dunaharaszti és Taksony között szereztem az egyházmegyei találkozóról. Annak színhelyéről, a lelkesültségről, az időjárási viszonyokról, a Szent István Társulat kitelepülésének sikerességéről, a helyiek szervezéséről, hozzáállásáról, a nagy embernek kijáró figyelemről, a kórusoknak szentelt figyelemről, az ételekről, a már meghonosodott szokásokról, a ligetben lefolytatott gyóntatásról, a vállalt szerepünkről, s a nem vállaltról is. De nem teszem. Nincs kisregénnyi időm rá.
A reggel óta faggatott könyv szép lesz. Elég pontos is. Még sok munka van rajta. Ezen a héten meg jövő hétfőn kell felkészülni Franciaországra. Most szombaton mi el Salgótarjánba egész napos találkozó a klán tagjaival.
Be kell fizetni minden csekket, ki kell váltani minden felírt gyógyszert, (leginkább nem itthon felejteni, ki kell jutni a reptérre, időben megérkezni, az Orlyról eljutni Sens-ba, ott rátalálni a Kőhíd utca 1-re, vagy megtudakolni, hogy hol lakik a komisszár uram. De előtte frappáns ajándékokat venni, a kinti látogatásokhoz igazodóan, hungaricumokat és a gyerekek korához és érdeklódéséhez alkalmazkodó vásárfiát stb., stb.
S két hét múlva vissza. Hogy ott folytassuk, ahol most hét végén abbahagytuk.
Nem marad időm megfigyelni a kerti fák növekedését. Persze ez nem baj. Most abbahagyom az írást, és várom a hidegfront érkezését. Hátha előbb jön.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr295167566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása