Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.11.16. 09:51 emmausz

Webhelyes világ

A templom előtt mise után asszonyok arról beszélgetnek, mit is kellene főzni ma. Gondolkodás nélkül bedobom: egy jó lecsót. Á, az nem jó, mert az kifejezetten tavaszi étel, ilyenkor nem eszünk lecsót. Ühüm – nyugtázom hozzá nem értésemet. Másvalaki viszont mond egy szezonnak megfelelő ételnevet. Övé a siker, ő a nap hőse, hogyne volna az, hiszen így hálálkodik neki a kérdező: Már azért érdemes volt megszületned, hogy mai problémámat megoldottad. Olyan nehéz kitalálni, hogy mit is főzzünk.
Tényleg nehéz kitalálni? Egyszer összeírtam kb. százféle ételt, amelynek elkészítési módját ismerjük. Élveztem, hogy a számítógép ábécébe tudja rendezni egy gombnyomással. Az otthoni zsűri nem fogadta el: Nem így kell azt összerakni, hanem sorban: előételek, levesek, húsételek, köretek, tészták, sütemények, torták, fagylaltok, hidegtálak. Az A/4-re írt felsorolás tehát érdektelenség folytán kidobatott, és máig kérdés nálunk is: Mi legyen ebédre? Azért írom, hogy máig, mert mától minden megváltozik. Ma ugyanis érkezett egy internetes javaslat, a http://www.receptgyar.hu/. Ő megmondja mára, megmondja egy hétre előre, mi legyen a menü, és pénteken kezedbe nyom egy összeállítást (ha kinyomtatod) arról, hogy miket kell bevásárolni ahhoz, hogy mindezeket elkészíthesd.
Nagy segítség ez a házi szakácsnak, nagy segítség nekem is, mert ezután a Mit főzzek ma? kérdésre (jelentőségteljesen, mint a Hippolyt a lakájban mondták, hogy Hippodron!) azt fogom ismételgetni: Receptgyár! 
Látogassa meg ön is!
De ezzel még nincs vége. Feleségem Tücsi, aki Gabriella. Olvasom a Metropolitan-ről szóló könyvben, hogy van egy Gabriella Tucci nevű olasz énekes. Persze derengett korábban is, de most tudatosodott a névhasonlóság. Rámentem a nevére és az elsők között feljött egy honlap, melyről számos operarészletet lehívhatok mozgóképpel, hanggal és igen neves előadókkal. Pl. Marton Éva is szerepel közöttük. Ez egy you tube-válogatás, de vagy százféle operából. Hát az operarajongók figyelmébe ajánlom a webhelyet, melyen én is dzsambáztam vagy egy fél órát-órát tegnap este. Íme: http://www.lacoctelero.com/operasiempre/. Jó bóklászást.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr395167705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása