Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.01.04. 12:13 emmausz

Mindenkit olyannak, amilyen


A Pilis csúcsa télen üveghegy. Nem üveghegy: kristályhegy. Jégkristályok szállják meg az erdő fáit, áganként, levelenként telítődik minden hófehér jégtűkkel, alakzatokkal. Ha pedig egy madár vagy mókus hozzáér valahol a tüneményhez, a fa megrázza magát, és a varázslat ott megtörik: Olyan tömegben indul lefelé a finom lavina, hogy valóságos köd borítja a fa környezetét. Ez a köd apró jégszilánkok milliárdjaiból áll. Ott, ahol ültem, a fák között két természet alkotta fantáziakép rajzolódott el romantikára nem vágyó szemeim előtt. Az egyik egy franciagótikát is magába foglaló vízszintes tagolású havas erdei ház és udvar vázlata ágakból és fehér kristályból megalkotva, a másik egy erdei út, mely felvezetett az égbe. Valahol a fák koronájánál kanyarodott balra. Szabályos erdei ösvény volt, valóságos és hóval borított, de itt-ott kilógtak a sziklák, és fák övezték két oldalt. Ez látszott kint.
Bent pedig a vajszínű, fatörzsből kialakított, lakkozott tabernákulum őrizte azt, aki nagyobb mint Salamon, nagyobb mint Jónás és feltétlenül nagyobb, mint a templom.
– Itt vagy? – kérdezte az egyes számú hang.
– Igen – itt vagyok, válaszolta azonnal A HANG, aki nagyobb mint Salamon... – majd hozzáfűzte: – Benned is vagyok.
– Köszönöm – válaszolta az egyes számú hang, és még hozzáfűzte, ha már ilyen beszédes kapcsolatba keveredtek: – Mondd, mit tegyek e küszöbön álló évben?
A válasz tempója és higgadtsága meglepte. Gyorsabb volt mint ha chat-en érkezett volna a másik számítógépéről, és határozottan azt mondta az, aki nagyobb, mint Salamon...:
Szeresd az embereket olyanak, amilyenek, és úgy, ahogy vannak. De nem kell várni újévig vele. Azonnal érdemes lépni.
– Hú – mondta az egyes számú hang vagy inkább csak gondolta magában. – Ez nem egy év programja, hanem legalább egy évtizedé.
– Hát hogyne volna az – válaszolta, aki nagyobb mint Salamon... – életre szóló program, de nem adhatod alább!
– Köszönöm – gondolta-mondta még az egyes számú hang, majd belesimult tekintete a külső világba, ahol két madár röppent fel, s szempillantás alatt eltüntette az egész kristályos tájat, ködbe vonva a képet. Minden sziporkázott, csillogott, fehérlett, de semmi más nem látszott a külvilágból.
Mág sokáig ült ott magában ízlelgetve a kapott felismerést. ...Mindenkit olyannak, amilyen... 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1005167763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása